Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Gebruik je elektrische auto als batterij met Sigenergy

juni 18th, 2024 | 2 min read

By Amanda van Wamel

Duurzaam opladen met de DC-Gekoppelde laadmodule van SigenStor

Het kiezen van de juiste thuisbatterij kan moeilijk zijn. Dat snappen wij en we helpen je daar dan ook graag bij. Zo biedt Sigenergy onder andere innovatieve oplossingen die het leven eenvoudiger en milieuvriendelijker maken. Eén van deze baanbrekende technologieën is de DC-gekoppelde laadmodule van SigenStor. Met deze geavanceerde module kun je niet alleen je elektrische auto (EV) opladen met schone zonne-energie, maar ook de energie van je EV gebruiken voor diverse toepassingen.

Direct opladen met schone zonne-energie

Dankzij de DC-gekoppelde laadmodule van SigenStor kun je de energie van de zon optimaal benutten. In plaats van afhankelijk te zijn van het traditionele elektriciteitsnet, kun je je EV direct opladen met zonne-energie die wordt opgewekt door je eigen zonnepanelen. Dit zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor een aanzienlijke vermindering van je ecologische voetafdruk. Door deze directe koppeling wordt energieverlies geminimaliseerd en wordt je EV sneller en efficiënter opgeladen.

Maak gebruik van de energie van je EV

Wat deze technologie nog indrukwekkender maakt, is de mogelijkheid om de opgeslagen energie in je EV te gebruiken voor andere doeleinden. Of het nu gaat om het voorzien van je huis van energie tijdens een stroomuitval of het delen van energie met het stroomnet, de keuze is aan jou.

Energievoorziening tijdens stroomuitval

Een van de grootste voordelen van de DC-gekoppelde laadmodule is dat uw EV kan fungeren als een betrouwbare energiebron tijdens stroomuitval. In plaats van in het donker te zitten of dure noodgeneratoren te gebruiken, kun je de energie van je EV gebruiken om je essentiële apparaten van stroom te voorzien. Dit geeft je niet alleen gemoedsrust, maar ook een praktische oplossing voor onverwachte stroomonderbrekingen.

Welke auto's zijn geschikt voor DC-gekoppeld laden?

Dit werkt voor het laden van elke elektrische auto met een CCS-aansluiting (tekst gaat verder onder deze afbeelding).

`CCS

Ontladen (V2H/V2X) is echter alleen mogelijk met een beperkt aantal specifieke auto's. Dit komt doordat het automerk een samenwerking moet hebben met de fabrikant van de laadmodule, en de auto zelf geschikt moet zijn voor deze functie. Op dit moment zijn er in Nederland nog maar heel weinig auto's waarbij dit volledig geregeld is.

Heeft dit laden en ontladen effect op de levensduur van de auto-accu?

Het ontladen heeft invloed op de levensduur van de auto-accu. Hoeveel effect dit precies heeft, hangt sterk af van het merk en het bouwjaar van de auto (vanwege verschillen in celtechnologie). Bij nieuwere auto's is dit effect echter minimaal. Deze kunnen doorgaans zo'n 3000 keer volledig worden geladen en ontladen, met slechts ongeveer 10% capaciteitsverlies.

Energie delen met het stroomnet

Daarnaast biedt de technologie van Sigenergy de mogelijkheid om energie terug te leveren aan het stroomnet. Dit betekent dat de overtollige energie die door je zonnepanelen wordt opgewekt en opgeslagen in je EV, gedeeld kan worden met anderen. Dit helpt niet alleen om de energiekosten te verlagen, maar draagt ook bij aan een stabieler en duurzamer elektriciteitsnet.

Sigenergy

Ben je op zoek naar een duurzame en efficiënte manier om je energieverbruik te beheren? De thuisbatterij van Sigenergy biedt dé oplossing. Deze innovatieve batterijopslag stelt je in staat om overtollige zonne-energie op te slaan en te gebruiken wanneer je het nodig hebt, waardoor je je energierekeningen aanzienlijk kunt verlagen en je ecologische voetafdruk kunt verkleinen.

Conclusie

Met de DC-gekoppelde laadmodule van SigenStor kunt u op een efficiënte en milieuvriendelijke manier uw EV opladen met zonne-energie en de opgeslagen energie in uw voertuig optimaal benutten. Of u nu energie nodig heeft tijdens een stroomuitval of wilt bijdragen aan een duurzamer stroomnet, deze innovatieve oplossing biedt ongekende mogelijkheden. Sigenergy maakt het eenvoudiger dan ooit om groen te leven en tegelijkertijd je energieonafhankelijkheid te vergroten.

Kies voor Sigenergy en ontdek de kracht van duurzame energie. Wil je meer weten over Sigenergy en de voordelen? klik hier voor meer informatie of neem vrijblijvend contact op met een van de specialisten van Beter Duurzaam. 

Amanda van Wamel