Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Wat moet u weten over Glas - Glas zonnepanelen?

januari 12th, 2024 | 2 min read

By Maurits Zuidijk

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Bij glas-glas zonnepanelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas. Bij de meeste zonnepanelen is de voorzijde van glas en de achterzijde van kunststof.

Als zonnepanelen aan beide zijden van glas zijn voorzien zorgt dit voor een groot aantal voordelen, in kwaliteit, garantie en opbrengst. Uit het oogpunt van prijs zijn in het verleden steeds meer fabrikanten overgestapt op glas folie zonnepanelen. Deze trent is inmiddels weer aan het keren, omdat men inziet dat de aanschaf van zonnepanelen vooral ook duurzaam moet zijn en niet enkel een korte-termijn-investering is.

Geavanceerd ontwerp

De glas glas zonnepanelen zijn mooi om te zien: door het geavanceerde ontwerp zijn deze zonnepanelen een elegante toevoeging voor elk type huis of gebouw. Bovendien bieden glas-glas panelen een toonaangevende all-in garantie op het product én het vermogen - zeker is zeker.

Glas glas zonnepanelen hebben over het algemeen strengere eisen waaraan de producten moeten voldoen erg hoog. Glas glas zonnepanelen doorstaan tests met de hoogste moeilijkheidsgraad, bijvoorbeeld door het zonnepaneel ruim 1280 uur bloot te stellen aan extreme omstandigheden. Bovendien worden de glas-glas zonnepanelen getest volgens zeer strenge normen. De voordelen van glas glas zonnepanelen ten opzichte van glas folie zonnepanelen lees je hieronder.

De voordelen van glas glas zonnepanelen ten opzichte van glas folie zonnepanelen

Zoals je nu vast weet, zijn er verschillende soorten zonnepanelen op de markt, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. Een van de belangrijke keuzes die wij samen met de klant maken, is de keuze of we glas glas panelen of glas folie panelen gaan monteren. Laten we eens kijken waarom glas glas zonnepanelen vaker een betere keuze zijn ten opzichte van de glas folie panelen.

Duurzaamheid die lang meegaat

Een van de meest overtuigende voordelen van glas glas zonnepanelen is hun duurzaamheid. In vergelijking met glas folie panelen, die slechts aan één zijde beschermd zijn door glas, zijn glas glas panelen aan beide zijden bedekt met gehard glas. Dit maakt ze veel robuuster en bestand tegen de elementen, zoals hagel, wind en sneeuw. De levensduur van glas glas panelen is aanzienlijk langer dan die van glas folie panelen, wat zich vertaalt in minder onderhoud en een hoger rendement op lange termijn.

Betere prestaties in extreme omstandigheden

Glas glas zonnepanelen presteren over het algemeen beter in extreme omstandigheden dan glas folie panelen. Omdat beide zijden van het paneel glas hebben, zijn ze beter bestand tegen temperatuurschommelingen en vochtigheid. Dit betekent dat ze minder gevoelig zijn voor de wisselende invloeden van vocht of hitte, wat resulteert in een stabielere en consistente energieopbrengst.

Verbeterde bescherming tegen vocht en corrosie

Doordat glas glas panelen geen gebruikmaken van een plastic achterlaag zoals bij glas folie panelen, hebben ze een natuurlijke bescherming tegen vocht en corrosie. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor verzwakking door vochtinfiltratie of oxidatie. Dit maakt glas glas panelen ideaal voor gebieden met hoge luchtvochtigheid of zoute omgevingen, zoals kustgebieden.

Verhoogde brandveiligheid

Een ander voordeel van glas glas zonnepanelen is hun verhoogde brandveiligheid in vergelijking met glas folie panelen. Omdat glas een niet-brandbaar materiaal is, vermindert het gebruik van glas aan beide zijden van het paneel het risico op brand. Dit kan vooral belangrijk zijn in gebouwen waar brandveiligheid een prioriteit is.

Verbeterde uitstraling en waarde

Tot slot bieden glas glas zonnepanelen een verbeterde uitstraling en waarde voor gebouwen. De uniforme uitstraling en duurzaamheid maken ze aantrekkelijk voor architecturale toepassingen, zoals gevels of daken. Bovendien kunnen ze de waarde van een pand verhogen vanwege hun langere levensduur en betrouwbaarheid.

Als je na het lezen van deze blog denkt, oei, zoveel informatie, waar moet ik beginnen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij behandelen al je vragen uitvoerig en wanneer we denken dat het nodig is, sturen we een adviseur bij jou thuis langs om een vrijblijvende offerte op te stellen.

Maurits Zuidijk