Skip to main content

«  View All Posts

Wat moet u weten over Glas - Glas zonnepanelen?

januari 12th, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Bij glas-glas zonnepanelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas. Bij de meeste zonnepanelen is de voorzijde van glas en de achterzijde van kunststof.

Als zonnepanelen aan beide zijden van glas zijn voorzien zorgt dit voor een groot aantal voordelen, in kwaliteit, garantie en opbrengst. Uit het oogpunt van prijs zijn in het verleden steeds meer fabrikanten overgestapt op glas folie zonnepanelen. Deze trent is inmiddels weer aan het keren, omdat men inziet dat de aanschaf van zonnepanelen vooral ook duurzaam moet zijn en niet enkel een korte-termijn-investering is.

Geavanceerd ontwerp

De glas-glas zonnepanelen zijn mooi om te zien: door het geavanceerde ontwerp zijn deze zonnepanelen een elegante toevoeging voor elk type huis of gebouw. Bovendien bieden glas-glas panelen een toonaangevende all-in garantie op het product én het vermogen - zeker is zeker.

Glas glas zonnepanelen hebben over het algemeen strengere eisen waaraan de producten moeten voldoen erg hoog.  Glas-glas zonnepanelen doorstaan tests met de hoogste moeilijkheidsgraad, bijvoorbeeld door het zonnepaneel ruim 1280 uur bloot te stellen aan extreme omstandigheden. Bovendien worden de glas-glas zonnepanelen getest volgens zeer strenge normen. De voordelen van glas glas zonnepanelen op een rijtje:

Maurits Zuidijk