Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Zuidveen - Jager

november 24th, 2022 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Met bijna 500 zonnepanelen op het dak maakt bedrijfsleider Harry Sol serieus werk van zijn doel om de boerderij van de familie Jager in Zuidveen te verduurzamen. Beter Duurzaam plaatste de van Maxeon Solar Technologies afkomstige zonnepanelen op de boerderij onder de rook van Steenwijk.

Duurzame boerderij als hoogste doel

“Het allerbelangrijkste is voor mij om duurzaam te boeren door het boerenbedrijf continu te verbeteren en zo te perfectioneren dat het vee de beste plek heeft en de levensduur wordt vergroot. Dat maakt mij een gelukkig boer”, vertelt bedrijfsleider Harry Sol.

Bijna 500 zonnepanelen

Op het dak van de schuren van de boerderij in Zuidveen liggen 488 SunPower P3-zonnepanelen. De panelen zijn via vier SolarEdge-omvormers aangesloten op een verdeelkast die door installatiebedrijf Boxum is geleverd. Via een 3x63A-aansluiting zijn de zonnepanelen goed voor een totale opbrengst van 150.000 kWh per jaar.

Ook zonnepanelen op uw boerderij?

Wilt u uw agrarische onderneming ook graag verduurzamen en bent u benieuwd welke oplossingen daar naast zonnepanelen nog meer voor bestaan? De specialisten van Beter Duurzaam helpen u graag. Neem vandaag nog contact met ons op voor maatwerk advies!

 

 

 

Maurits Zuidijk