Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Vaassen - Beter Duurzaam

juli 6th, 2022 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Inmiddels maken we bij Beter Duurzaam al weer meer dan een maand gebruik van ons nieuwe pand. Als specialisten in duurzaamheid zal het u niet verbazen dat ons pand beschikt over het groene energielabel A+++. Bent u benieuwd welke maatregelen we daarvoor hebben genomen? We delen het graag met u.

Bijna 500 zonnepanelen

Allereerst liggen er op het dak van onze locatie bijna 500 zonnepanelen met een vermogen van 150 kWp. Deze zonnepanelen zijn geplaatst met Van der Valk Pro+ montagemateriaal en aangesloten op vier SolarEdge-omvormers. De stroom die deze zonnepanelen opwekken, komt binnen in hoogwaardige verdeelkasten van Hager.

Tesla Blue Planet opslagbatterij

Soms wekken onze zonnepanelen meer stroom op dan dat we verbruiken. Om dit overschot efficiënt te kunnen gebruiken, maken we gebruik van een opslagbatterij. Met deze Tesla Blue Planet opslagbatterij kunnen we het overschot aan energie op een later moment hergebruiken, bijvoorbeeld om onze elektrische auto’s op te laden via de zes Alfen-laadpalen op ons terrein. Ook is het mogelijk om deze energie terug te leveren aan het net.

Daikin-warmtepomp en LED-verlichting

Naast zonnepanelen beschikt onze locatie aan de Griftsemolenweg in Vaassen ook over een warmtepomp van Daikin. Deze warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor een aangenaam klimaat in ons pand. Verder is onze locatie zowel binnen als buiten volledig voorzien van LED-verlichting.

Ook verduurzamen naar een groen energielabel?

Wilt u, net als veel andere tevreden klanten, uw woning of onderneming ook graag verduurzamen? Onze specialisten denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies op maat.

Foto 1 project 74

 

Maurits Zuidijk