Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Putten - Bosbad Putten

juni 12th, 2023 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

De zomer moet nog beginnen, maar de eerste tropische dag van het jaar is al een feit. Waar kun je dan beter afkoelen dan in een zwembad? Bosbad Putten zorgt al bijna 75 jaar voor verkoeling voor inwoners van Putten en ver daarbuiten. Sinds kort maakt Bosbad Putten daarvoor gebruik van duurzame energie, die wordt opgewekt door 312 zonnepanelen van Beter Duurzaam.

Eén van Nederlands beste zwembaden

Bosbad Putten werd in 1949 geopend en is met recht een paradijs voor zwemliefhebbers. Of, zoals de organisatie het zelf ook wel omschrijft, een 'zwemoase voor urenlang waterplezier'. Van een heerlijk buitenbad tot een subtropisch zwembad en een spectaculaire glijbaan tot een 110 meter lange wildwaterbaan: in Bosbad Putten vind je het allemaal. Niet voor niets behoort Bosbad Putten tot de tien beste zwembaden van Nederland!

Ruim 300 Jolywood-zonnepanelen

Bosbad Putten is prachtig gelegen in - de naam zegt het al - een bosrijke omgeving. Daar is de organisatie heel zuinig op. Om duurzaam en verantwoord met het bos om te gaan, stapte Bosbad Putten onlangs over op duurzame zonne-energie. De specialisten van Beter Duurzaam plaatsten er 312 Jolywood-zonnepanelen (met een vermogen van 385 Watt per stuk) met hoogwaardig montagemateriaal van Van der Valk Solar. Dankzij de panelen, die zijn aangesloten op twee SolarEdge-omvormers, zijn de energiekosten van Bosbad Putten flink verlaagd.

Verlaag ook je energierekening

Wil je, net als Bosbad Putten, ook fors besparen op je energiekosten en meteen een bijdrage leveren aan een beter milieu? Zonnepanelen zijn in veel gevallen een slimme en rendabele investering! De specialisten van Beter Duurzaam rekenen graag voor je uit wat zonnepanelen jou kunnen opleveren. Neem voor maatwerk advies over maatregelen om te verduurzamen contact met ons op!

 

 

Maurits Zuidijk