Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen op nieuwe KwikFit locatie

juni 20th, 2018 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Onlangs plaatste Beter Duurzaam 156 Sunpower zonnepanelen op het nieuwste filiaal van de KwikFit. Met deze investering is volgens Kwik-Fit de eerste energie neutrale garage van Nederland geopend, Deze locatie dient als pilot voor alle andere vestigingen van het bedrijf in Nederland. De nieuwe vestiging is gebouwd volgens de nieuwste standaarden voor CO2-neutraal bouwen en heeft het hoogste energielabel A++++. Als leverancier van zonnepanelen in Apeldoorn zijn wij trots op dit mooie project en danken de opdrachtgevers voor het vertrouwen.

Geen gas

Energie wordt bespaard door het pand te verwarmen met elektrische warmtepompen en vloerverwarming. Een gasaansluiting is daardoor niet nodig. De energie wordt opgewekt met zonnepanelen met een totaal vermogen van 54kW welke zijn geïnstalleerd op het dak van het pand. Dit zorgen samen voor een CO2-reductie van ongeveer 21 ton per jaar in vergelijking met normale grijze stroom.

Duurzame service

De nieuwe locatie straat een professionele rust uit. Dit is ook terug te zien in de gemaakte keuze voor de zonnestroom installatie. In totaal zijn er 156 Sunpower zonnepanelen geplaatst met een totaal vermogen van 54.6kWp. Sunpower is een producent met hoogwaardige kwaliteit zonnepanelen welke bekend staan vanwege het hoge vermogen en de lange productgaranties. Bij het installeren van de zonnepanelen is gebruik gemaakt van SolarEdge omvormers en van de Valk bevestigingsmateriaal.

Neem contact met ons op om te zien welk traject met bijbehorende subsidies het best bij jouw situatie past.

Foto 1 project 5

 

Maurits Zuidijk