Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Oosterbeek - Vierbeek College

september 22nd, 2021 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Met voortgezet speciaal onderwijs bereidt het Vierbeek College kinderen voor op een toekomst op de arbeidsmarkt of binnen de dagbesteding. Dankzij 262 zonnepanelen geeft de school uit Oosterbeek op een praktische manier een extra dimensie aan een duurzame toekomst. Beter Duurzaam verzorgde de plaatsing en installatie van de van Maxeon Solar Technologies afkomstige SunPower-zonnepanelen op vakkundige wijze.

Speciaal onderwijs met gerichte ondersteuning

Het Vierbeek College is één van de 25 scholen die onderdeel uitmaken van De Onderwijsspecialisten. Op deze scholen in de wijde regio rondom Arnhem wordt (voortgezet) speciaal onderwijs gegeven aan kinderen die specifieke ondersteuning nodig hebben. De scholen bieden een veilige plek aan leerlingen die moeilijk leren, een lichamelijke of meervoudige beperking hebben, chronisch ziek zijn of extra begeleiding nodig hebben bij hun gedrag. Met kennis, expertise en oog voor hun passie begeleidt de onderwijsinstelling deze jongeren naar de meest passende plek op de arbeidsmarkt.

Duurzaam lesgeven dankzij 262 SunPower-zonnepanelen

Dat de onderwijsinstelling serieus met de toekomst bezig is, komt niet alleen tot uiting in haar manier van lesgeven. Ook als het om energiezaken gaat, denkt de scholenkoepel graag toekomstgericht. De komst van 262 SunPower-zonnepanelen van 415 Watt is daarin een hele mooie stap. Beter Duurzaam verzorgde de plaatsing en de installatie van zowel de zonnepanelen als de drie SolarEdge-omvormers bij het Vierbeek College. Dankzij de gehele installatie levert het Vierbeek College niet alleen een bijdrage aan een beter klimaat, maar profiteert de school ook van sterk afgenomen energielasten.

Kies ook voor een duurzame toekomst en een lagere energierekening

Het klimaat verduurzamen, dat doen we samen. Bent u benieuwd hoe u hieraan kunt bijdragen en hoe u tegelijk bespaart op uw energielasten? De specialisten van Beter Duurzaam helpen u graag. Daarbij geven we u niet alleen maatwerk advies, maar helpen we u ook in het verdere proces, zoals bij de aanvraag van SDE++ subsidie en bij de gehele installatie. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

 

Maurits Zuidijk