Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Maassluis - Lely Campus

december 9th, 2022 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Als Lely en Beter Duurzaam de handen ineenslaan, gebeuren er mooie dingen. De Lely Campus in Maassluis is daar een prachtig voorbeeld van. Op de campus wordt hard gewerkt aan de boerderij van de toekomst. Daarin spelen duurzaamheid, circulariteit en dierenwelzijn een sleutelrol. Daarbij mogen zonnepanelen natuurlijk niet ontbreken. Beter Duurzaam plaatste er ruim 3.500 op het dak.

Duurzame en aangename toekomst voor agrariërs

Een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor de agrarische sector. Dat is de missie waarmee Lely het leven van veehouders aangenamer wil maken met behulp van innovatieve oplossingen en gerichte diensten. Sinds de oprichting in 1948 is Lely uitgegroeid tot marktleider in geautomatiseerde systemen voor melkveehouders. Inmiddels werken er meer dan 2.000 mensen bij de organisatie, waarvan tweederde bij de thuisbasis in Maassluis.

Boerderij van de toekomst

De vernieuwde Lely Campus speelt een belangrijke rol in de missie van Lely. De campus biedt nog meer ruimte voor de ontwikkeling van duurzame innovaties voor de melkveehouderij. Eén prominent onderdeel van de Lely Campus is de boerderij van de toekomst. Daarin speelt robotisering een belangrijke rol, zodat de boer meer tijd en aandacht in zijn werk kan investeren. De Lely Campus moet vooral een fijne plek zijn om te werken en collega’s te ontmoeten.

Ruim 3.500 zonnepanelen

De nieuwe Lely Campus is BREEAM Outstanding gecertificeerd, waardoor het gebouw behoort tot de meest duurzame gebouwen van Europa. Daar zorgen onder andere de ruim 3.500 zonnepanelen voor, die Beter Duurzaam installeerde op het dak van de campus. Dankzij deze zonnepanelen, die zijn geplaatst met montagemateriaal van Technea en Esdec, wekt de Lely Campus haar eigen energie op. Dat past uiteraard naadloos bij het duurzame karakter van de campus, die onlangs door Koning Willem-Alexander werd geopend.

Verduurzaming van de landbouw

Ook minister Henk Staghouwer was aanwezig bij de opening. “Ik vind het heel mooi om te zien hoe succesvol dit Nederlandse familiebedrijf met innovatie bijdraagt aan de verduurzaming van de landbouw in Nederland. Met de boeren willen we kijken naar de kansen die zij hebben als ondernemer. Innovatie speelt daarin een hele belangrijke rol.”

Wek ook uw eigen energie op met zonnepanelen

Wilt u ook uw eigen energie opwekken met behulp van zonnepanelen? De specialisten van Beter Duurzaam denken graag met u mee. Neem contact met ons op voor vrijblijvend en deskundig advies op maat, ook als het om andere duurzaamheidsmaatregelen gaat. Als ISO-, VCA*- en Veiligheidsladder-gecertificeerd bedrijf waarborgen we kwaliteit en veiligheid. Daarnaast kunnen we u ook volledig ontzorgen in de aanvraag van subsidies. We maken graag kennis met u!

Foto 1 project 79

 

Maurits Zuidijk