Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Lieren - Theehuis Huize Bloem

mei 15th, 2023 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Wie heerlijk wil genieten van authentieke Veluwse streekgerechten, zit bij Theehuis Huize Bloem in Lieren gebakken. Op deze historische locatie bereidt eigenaresse Hetty ten Hove met haar liefde voor koken en bakken de lekkerste producten en gerechten. Sinds kort maakt ze daarvoor gebruik van duurzame energie die ze opwekt met 69 zonnepanelen van Beter Duurzaam.

Voormalige dorpsschool

Huize Bloem is een voormalige dorpsschool die in 1867 werd gebouwd. Precies 150 jaar later, in 2017, werd het als theehuis in gebruik genomen. Sindsdien is Huize Bloem onder jong en oud uitgegroeid tot een begrip in de wijde regio. Van heerlijke lunches en verse broodjes tot zelfgebakken taarten en jam uit eigen tuin: bij Huize Bloem kun je je vingers aflikken!

Stoomtrein door de achtertuin

Vier jaar geleden behaalde het theehuis de vierde plek in de categorie ‘publieksprijs’ van de prestigieuze Misset Horeca Terras Top 100. Met uitzicht op de vrije natuur en de stoomtrein die letterlijk door de achtertuin rijdt, kun je met recht spreken van een unieke locatie. Bezoekers met een glimlach naar huis laten gaan, dat is de missie van Huize Bloem en daar staan we bij Beter Duurzaam ook vierkant achter!

Bijna 70 Jinko Solar-zonnepanelen

Om de prachtige natuur te behouden, maakt Huize Bloem sinds kort gebruik van 69 zonnepanelen van Jinko Solar. Deze panelen hebben een hoog vermogen van 420 Watt per stuk, zijn aangesloten op drie SolarEdge-omvormers en geplaatst met montagemateriaal van Van der Valk Solar. Dankzij de zonnepanelen geniet Huize Bloem tegenwoordig van aanzienlijk lagere energiekosten.

Kies ook voor zonnepanelen

Wil je je energierekening ook flink verlagen en tegelijk een steentje bijdragen aan een duurzame wereld? Kies dan, net als Huize Bloem, ook voor zonnepanelen! Ben je benieuwd welke zonnepanelen in jouw situatie het meest geschikt zijn? Plan voor maatwerk advies een vrijblijvend adviesgesprek in met de specialisten van Beter Duurzaam. Wij helpen je graag zorgeloos en zonder gedoe verduurzamen.

 

 

Maurits Zuidijk