Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Dronten - Brouwerij Artemis

september 15th, 2021 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Beestachtig lekker bier met een eigen karakter. Dat is wat Brouwerij Artemis in Dronten maakt. Toegankelijk van smaak en instinctief gebrouwen. En sinds kort ook: dúúrzaam gebrouwen, dankzij nieuwe zonnepanelen van Beter Duurzaam. Daar proosten we op!

Grootse ambities, lokaal betrokken

Brouwerij Artemis heeft grootse ambities. Nadat de brouwerij ooit in een kleine garage ontstond, vielen de bieren zo goed in de smaak dat de biologische brouwerij verhuisde naar een boerderij in het buitengebied tussen Dronten en Kampen. Ondanks gezonde groeiambities verliest Brouwerij Artemis ook de plaatselijke gemeenschap niet uit het oog. Met een deel van zijn opbrengst ondersteunt Brouwerij Artemis lokale initiatieven.

Duurzaam gebrouwen bier

Met de installatie van 140 nieuwe zonnepanelen zet Brouwerij Artemis een nieuwe stap naar een duurzame toekomst. Dankzij de 415 Watt sterke SunPower-zonnepanelen worden de bieren van Brouwerij Artemis niet alleen heel milieubewust gebrouwen, maar bespaart de brouwerij ook nog eens flink op haar energielasten. Twee omvormers van SolarEdge zorgen dat de brouwerij de opgewekte zonne-energie optimaal gebruikt.

Kies ook voor zonnepanelen en bespaar energiekosten

Wilt u, net als Brouwerij Artemis, ook bijdragen aan een beter klimaat en tegelijk besparen op uw energie? Neem dan contact op met Beter Duurzaam, uw specialist in verduurzaming. Graag maken we kennis met u en kijken we samen naar de mogelijkheden waarmee u kunt besparen. Ook helpen we u graag met het aanvragen van SDE++ subsidie. Zo werken we samen aan een duurzaam milieu.

 

 

Maurits Zuidijk