Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Arnhem - Abdij Koningsoord

november 16th, 2021 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Tussen Arnhem en Oosterbeek, op landgoed Johannahoeve, ligt de abdij Koningsoord. De abdij is een vitale kloostergemeenschap die onderdak biedt aan zo’n 30 zusters van alle leeftijden. Naast stilte en gebed bestaat het leven van deze zusters ook uit toegewijde arbeid. Dankzij ruim 250 zonnepanelen van Beter Duurzaam wekt de abdij haar energie tegenwoordig duurzaam op.

Van Tilburg naar Arnhem

Het klooster op landgoed Johannahoeve is tussen 2007 en 2009 gebouwd. De van oorsprong uit Tilburg afkomstige Cisterciënzer monastieke gemeenschap verhuisde naar Arnhem toen op het voormalige terrein in Tilburg een woonwijk werd gebouwd. In het nieuwe klooster tussen Arnhem en Oosterbeek vinden de zusters een schitterende thuisbasis, gelegen op een prachtige plek temidden van de rijke natuur van de Veluwe.

Ruim 250 zonnepanelen

Met 257 Jinko Solar-zonnepanelen van Beter Duurzaam levert de abdij een goede bijdrage aan een lagere belasting van deze natuur. De 360 Watt zonnepanelen zijn aangesloten op twee hoogwaardige SolarEdge-omvormers en gemonteerd met topkwaliteit materiaal van Van der Valk Solar. Voor een optimaal rendement zijn zonnepanelen strategisch geplaatst op verschillende delen van het dak.

Draag ook bij aan een duurzame toekomst

Met de nieuwe zonnepanelen kiest abdij Koningsoord voor een duurzame toekomst. Wilt u daar ook graag aan bijdragen en tegelijk flink besparen op uw energiekosten? Neem dan contact op met onze specialisten voor maatwerk advies. We staan graag voor u klaar om u te helpen om zo goed en effectief mogelijk te verduurzamen. Ook helpen we u graag met de aanvraag van subsidies.

 

 

Maurits Zuidijk