Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Apeldoorn - Vremac Cylinders

januari 12th, 2023 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Bij Beter Duurzaam helpen we veel ondernemers die hun bedrijf willen verduurzamen en voor het eerst zonnepanelen laten installeren. Maar wist u dat het in veel gevallen ook mogelijk is om uw huidige installatie uit te breiden? Een mooi voorbeeld daarvan is Vremac Cylinders uit Apeldoorn. Eerder al plaatsten we bijna 750 zonnepanelen en onlangs kwamen er daar nog eens bijna 600 bij.

Meer dan 60 jaar ervaring

Vremac Cylinders is al ruim een halve eeuw gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van cilinders, draaidoorvoeren en zuigeraccumulatoren. De cilinders worden gebouwd in allerlei maten en met diverse coatings, waarbij maatwerk een belangrijke rol speelt. Vanuit de fabriek aan de Oude Apeldoornseweg in Apeldoorn vinden de producten van Vremac hun weg naar uiteenlopende industrieën. De bagger-, off- en onshore-markt en de machinebouw zijn belangrijke afzetmarkten voor Vremac.

Bijna 600 Jinko Solar Tiger Pro zonnepanelen

Enkele jaren geleden legde Beter Duurzaam al 746 zonnepanelen op het dak van Vremac - toen nog onderdeel van IHC Merwede. Het gebruik van de zonnepanelen bevalt de cilinderspecialist zo goed dat besloten werd om meer zonnepanelen te plaatsen. Zo werd de installatie onlangs opnieuw door Beter Duurzaam uitgebreid met nog eens 590 Jinko Solar Tiger Pro zonnepanelen. De panelen zijn gekoppeld aan hoogwaardige omvormers en optimizers van SolarEdge.

Voldoende voor 70% van de elektriciteitsbehoefte

Richard van Asselt deelt namens Vremac Cylinders zijn ervaring met Beter Duurzaam. “Tijdens de bouw van ons pand in 2017 heeft Beter Duurzaam 750 zonnepanelen op ons dak geplaatst. Onlangs besloten we om dit uit te breiden naar 1.340 stuks. Beter Duurzaam heeft beide systemen tot onze volle tevredenheid geplaatst. Ook hebben ze bijgedragen in de SDE-subsidie. In beide trajecten zijn we heel prettig ontzorgd door Beter Duurzaam. We zijn erg blij met de zonnepanelen. Ze leveren 70% van de elektriciteitsbehoefte en zeker met de huidige energieprijzen is het een zinvolle financiële investering geweest. Daarnaast is het natuurlijk een mooie boost in de verduurzaming die we met Vremac Cylinders voor ogen hebben.”

Bespaar energiekosten en kies ook voor zonnepanelen

Bent u benieuwd of uw installatie ook nog ruimte biedt voor meer zonnepanelen? Of wilt u graag weten welke andere mogelijkheden om te verduurzamen goed bij uw situatie passen? Neem voor deskundig advies op maat gerust eens contact op met de specialisten van Beter Duurzaam. Als ISO-, VCA*- en Veiligheidsladder-gecertificeerd bedrijf bent u bij ons aan het juiste adres voor kwalitatieve, veilige en duurzame oplossingen.

 

 

 

 
 
 
 
 

Maurits Zuidijk