Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Amsterdam - LAB42

juli 12th, 2022 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Op het Amsterdam Science Park in Amsterdam-Oost wordt druk gebouwd aan LAB42. Dit nieuwe gebouw belooft een nieuwe hotspot te worden op het gebied van digitale innovatie en AI (Artificial Intelligence). Beter Duurzaam levert een belangrijke bijdrage aan het energieneutrale karakter van LAB42.

 

Ondernemers, onderzoekers en onderwijs

LAB42 is het nieuwste gebouw op het Amsterdam Science Park en opent naar verwachting in september. In het gebouw ontmoeten ondernemers, onderzoekers en het onderwijs elkaar om samen te werken aan grote tech-vraagstukken van morgen. LAB42 belooft daarmee een hotspot te worden als het om digitale innovatie en Artificial Intelligence gaat.

 

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is één van de organisaties die straks een prominente plek in LAB42 gaan innemen. De universiteit biedt verschillende opleidingen aan die te maken hebben met informatica en wiskunde. Ook biedt LAB42 plaats aan diverse bedrijven die zich bezighouden met disciplines zoals informatiewetenschappen en AI.

Ontmoeting, interactie en samenwerking

LAB42 kent een gezond werkklimaat. Daar zorgen onder andere het vele daglicht en de open ruimtes voor. Het pand heeft een groot atrium met een hoog plafond, speelse vides en afwisselende werkruimtes. Daardoor wordt het gebouw gekenmerkt door een bepaalde levendigheid die uitnodigt tot onderlinge ontmoeting, interactie en samenwerking.

Energieneutraal dankzij zonnepanelen

Een bijzondere eigenschap (en tegelijk een grote uitdaging tijdens de bouw) is dat het 12.000 m2 grote LAB42 energieneutraal is. Daarvoor zorgen onder andere de ruim 850 Jinko-zonnepanelen die door Beter Duurzaam zijn geplaatst. De zonnepanelen zijn geplaatst met montagemateriaal van Van der Valk Solar. Voor de zonnepanelen op de pergola’s is speciaal montagemateriaal van Technea gebruikt. Bovendien is LAB42 uitgerust met 332 Skala-gevelpanelen waarop SolarEdge-optimizers zijn geplaatst.

Word ook energieneutraal met zonnepanelen

Wilt u uw bedrijfspand of woning ook verduurzamen? Kies dan voor zonnepanelen of één van de andere oplossingen van Beter Duurzaam. Bent u benieuwd hoe u zo duurzaam mogelijk kunt ondernemen en / of wonen? Neem voor deskundig maatwerk advies contact op met de specialisten van Beter Duurzaam. We nemen graag de tijd om u te helpen!

 

 

 

Maurits Zuidijk