Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

SDE Subsidie voor IHC Vremac Cylinders

juni 27th, 2018 | 2 min read

By Maurits Zuidijk

Onlangs kregen wij de opdracht om bij IHC Holding 2.100 zonnepanelen met SDE subsidie te plaatsen. IHC Vremac Cylinders is onderdeel van Royal IHC. Het bedrijf ontwerpt en produceert al 55 jaar hydraulische cilinders, draaidoorvoeren en zuigeraccumulatoren. De producten vinden hun weg naar diverse industrieën, zoals de bagger-, off- en onshore markt en de machinebouw. Kernactiviteit is de cilinderbouw in alle denkbare afmetingen en coatings, zowel standaard als klantspecifiek. Uiteindelijk is er gekozen voor een systeem bestaande uit SolarEdge omvormers en optimizers. In totaal wekt het systeem op jaarbasis ruim 175.000kWh op wat voldoende is om een groot deel van het energieverbruik binnen het bedrijf te compenseren. SolarEdge heeft de mogelijkheid om op paneel niveau te optimaliseren en inzage te geven in het de prestaties van het zonnepaneel. Beter Duurzaam plaatste 746 zonnepanelen van 270wp, je kunt een systeem live inzien door op deze link te klikken. Heb je ook een bedrijf en wil je net zoals de IHC Merwede of VREMAC, wil je duurzaam ondernemen en geld besparen? Neem dan contact met ons op.

 

 

Zonnepanelen voor particulieren in Apeldoorn

Zonnepanelen in Apeldoorn zijn nu extra voordelig omdat iedere particulier BTW terugkrijgt over de aanschaf van zijn zonnepanelen. Zonne-energie van uw zonnepaneel thuis is gratis en duurzaam. Of je nu in Apeldoorn woont of in Assel, Beemte, Engeland, Groenendaal, Hooilanden, Nieuw-Milligen, Oosterhuizen, Radio Kootwijk, Woeste Hoeve of in Woudhuis... Beter Duurzaam helpt je om over te stappen naar zonnestroom, dit doen wij professioneel en volledig toegespitst op jouw situatie.

Subsidie zonnepanelen Apeldoorn

De landelijke subsidie van AgentschapNL was bedoeld om de zonnepanelenmarkt een opstart te geven. Er zijn in totaal 90.000 aanvragen binnengekomen en sinds 8 augustus 2013 is de subsidiepot uitgeput. Hieruit blijkt dat zonnepanelen enorm populair zijn. De verwachting is niet dat er binnenkort weer een dergelijke regeling wordt ingevoerd.

Via energiesubsidiewijzer.nl kun je zien dat er op dit moment ook geen lokale subsidies in Apeldoorn zijn. Geen zorgen, ook zonder subsidie is de aanschaf van een zonnesysteem zeer interessant.

 

Zonnepanelen kopen: BTW terug ontvangen

Koop je als inwoner van Apeldoorn zonnepanelen, dan krijg je BTW terug over de aanschaf. Er zijn een aantal voorwaarden voor de teruggaaf van BTW op zonnepanelen:

  • Je bent een particuliere afnemer;
  • Je hebt de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
  • Je hebt de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;
  • Je levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan ben je in principe verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden een aantal specifieke regels en voorwaarden. Complexe materie. Je kunt de teruggaaf en alle andere formaliteiten zelf bij de belastingdienst regelen. Laat je de teruggaaf en alle verplichtingen liever over aan een specialist? Wij helpen jou hier graag bij neem contact met ons op.

 

 

Maurits Zuidijk