Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Kraggenburg - TopFresh

juni 18th, 2024 | 1 min read

By Amanda van Wamel

Oranje boven! De lekkerste wortels van eigen bodem komen uit de Noordoostpolder. Vanuit een diepgewortelde liefde – en met een speciale passie voor de snackwortel – teelt en verwerkt TopFresh in Kraggenburg de lekkerste wortelgewassen voor een brede groep afnemers in binnen- en buitenland. Een eerlijk product, een gezonde snack en verantwoorde teelt in de directe omgeving: dat is waar TopFresh voor staat. Duurzaam verwerkt met zonnepanelen van Beter Duurzaam. Samen met Annet van Steen blikken we terug.

 Kun je iets vertellen over TopFresh?
TopFresh is in 2005 opgericht door Peter Matthijssen, die zelf uit Kraggenburg afkomstig is en de regio dus door en door kent. Samen met 125 gedreven collega’s telen en verwerken we hier wortelgewassen. Dat is een heel proces: van wassen, snijden en sorteren tot schrappen en inpakken. Het overgrote deel van onze wortels komt hier uit de directe omgeving. Zodra de wortels helemaal zijn verwerkt, leveren we de wortels aan allerlei retail- en andere organisaties in binnen- en buitenland.

Waarom hebben jullie gekozen voor een samenwerking met Beter Duurzaam?
Toen we ons bedrijf enkele jaren geleden wilden verduurzamen, waren er twee criteria op basis waarvan we een partner zouden selecteren. Allereerst zochten we een leverancier die, net als wij, waarde hecht aan langdurige relaties. Daarnaast is de markt van versproducten heel grillig. De partij die zonnepanelen bij ons zou gaan leggen, moest daar flexibel mee om kunnen gaan. Zo kwamen we uiteindelijk bij Beter Duurzaam terecht.

Hoe is de samenwerking met Beter Duurzaam bevallen?
We hebben goede voorbereidende adviesgesprekken gehad. Ook de prijs-kwaliteitverhouding van de zonnepanelen van Beter Duurzaam was heel goed. Tijdens de eerste fase hadden we weliswaar wat tegenslag – de optimizers hadden een technisch mankement – maar dat heeft Beter Duurzaam keurig opgelost. Mede daardoor hebben we voor de tweede fase opnieuw voor Beter Duurzaam gekozen

Amanda van Wamel