Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Klant in beeld | Machineproducent Boreco

augustus 22nd, 2023 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Boreco is een innovatieve machineproducent in de agrarische sector. Het bedrijf maakt gebruik van zonnepanelen van Beter Duurzaam. Wim Borst deelt zijn ervaring met ons.

Kun je wat over Boreco vertellen?

Bij Boreco zijn we gespecialiseerd in de productie van innovatieve machines voor de agrarische sector, en specifiek voor de melkveehouderij en de fruitteelt. Die machines ontwerpen, ontwikkelen en produceren we in eigen huis, hier in De Meern. Naast agrarische machines produceren we hier ook machines voor andere industriële toepassingen. Bij alle machines die we produceren, staan efficiency en gebruiksgemak voorop. Onze machines zitten doordacht en hoogwaardig in elkaar en helpen de klant écht verder.

Waarom hebben jullie gekozen voor een samenwerking met Beter Duurzaam?

Een energiescan die ik in 2014 in opdracht van de gemeente liet uitvoeren, gaf me veel inzicht in zaken als het energieverbruik, pieken en dalen en de grootste stroomverbruikers. We zijn toen overgestapt op LED-verlichting met bewegingssensoren en op zonnepanelen. Er zijn hier toen meerdere partijen geweest, maar bij geen van die partijen had ik zo’n goed gevoel als bij Beter Duurzaam. Hun gedegen advies en grondige berekeningen gaven de doorslag om voor Beter Duurzaam te kiezen.

Hoe is de samenwerking met Beter Duurzaam bevallen?

Ik ben heel tevreden over Beter Duurzaam. Ze hebben de plaatsing van de zonnepanelen netjes verzorgd, maar ook daarna blijven ze goed meedenken. Onlangs kreeg ik vanuit Beter Duurzaam bijvoorbeeld de tip om de zonnepanelen tijdelijk uit te schakelen als de stroomprijs negatief is. Ook monitoren ze heel goed of alles naar behoren werkt. Zit er ergens een kink in de kabel, dan lossen ze dat snel en vakkundig op. Die betrokkenheid is heel prettig! Al met al zou ik zo weer voor Beter Duurzaam kiezen.

 
 

Maurits Zuidijk