Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Heerde - 1e Hoornerveenseweg

april 4th, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

"Afgelopen december kregen we vanuit de gemeente Heerde een flyer over een collectieve inkoop van warmtepompen. Die hadden we al, dus dat collectief was voor ons niet zo relevant. Maar onderaan de flyer stond ook een verwijzing naar een project voor collectieve inkoop van zonnepanelen. Dat project kende ik nog niet. Met 15 zonnepanelen op mijn schuur wekte ik weliswaar al wat stroom op, maar met een elektrische auto in aantocht zou ons stroomverbruik gaan stijgen. Extra panelen waren dus best interessant voor ons.

Precies op de dag waarop het project zou sluiten, keek ik op de website. Daar heb ik toen nog snel een offerte opgevraagd. Het feit dat de gemeente Heerde de initiatiefnemer voor dit project was, gaf me veel vertrouwen dat Beter Duurzaam een betrouwbare partij moest zijn. Dat stukje zekerheid was voor ons wel prettig, want je hoort ook wel eens spookverhalen over andere aanbieders van zonnepanelen.

Dat goede voorgevoel heeft Beter Duurzaam gelukkig volledig bevestigd. Slechts een paar dagen nadat ik me had aangemeld, nam Beter Duurzaam al contact met ons op. In januari is Roy hier thuis geweest om te berekenen hoeveel zonnepanelen er nog op mijn woning moesten komen om volledig energieneutraal te worden. Daarnaast hebben we uitgebreid besproken hoe de installatie zou worden aangelegd, omdat ik het belangrijk vond dat er geen lelijke kabels op zichtbare plekken aan mijn huis zouden komen. Dat is allemaal heel prettig verlopen.

Eind januari ontvingen we de offerte, die ik begin februari heb ondertekend. Amper een maand later heeft Beter Duurzaam de panelen al gelegd. Mooi op tijd voor het voorjaar, zodat we daarin flink gebruik kunnen maken van de zon. Complimenten ook voor de medewerkers, die uitstekend voorbereid met tekeningen kwamen en hun werk heel netjes hebben uitgevoerd. We hebben er nauwelijks overlast van gehad. Binnen twee dagen was de installatie afgerond en zijn een paar bottlenecks adequaat verholpen. Samengevat zijn we zeer tevreden en bevelen we Beter Duurzaam absoluut aan als mensen hun huis willen verduurzamen".

Maurits Zuidijk