Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Wat zijn mono kristallijn zonnepanelen?

januari 12th, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Mono kristallijn zonnepanelen zijn gemaakt van zonnecellen waarvan de structuur uit één groot kristal bestaat. Hierdoor is de kleur egaler. Ook zijn de cellen vaak donkerder van kleur, hierdoor vinden veel mensen dit zonnepaneel mooier.  Dararom is het een type zonnepaneel wat veel bij woningen is toegepast.

 

Maar goed, wat maakt deze panelen zo speciaal? Het begint allemaal met het materiaal waaruit ze zijn gemaakt: mono kristallijn silicium. Klinkt als een hele mond vol, toch? Maar eigenlijk is het best eenvoudig. Mono kristallijn silicium wordt gemaakt door gesmolten silicium in één grote kristalvorm te laten afkoelen. Dit proces resulteert in panelen met een gelijkvormige structuur en hogere efficiëntie.

Een van de grote voordelen van mono kristallijn zonnepanelen is hun efficiëntie. Door de gelijkvormige structuur van het silicium kunnen ze meer zonlicht omzetten in elektriciteit dan andere types zonnepanelen. Dit betekent dat je meer stroom kunt genereren met minder panelen, wat geweldig is als je ruimte beperkt is.

Maar efficiëntie is niet het enige voordeel. Mono kristallijn zonnepanelen zijn ook duurzaam en hebben over het algemeen een lange levensduur. Dit betekent dat je niet alleen geld bespaart op je energierekening, maar ook op de lange termijn bijdraagt aan een groenere planeet.

Zoals ook in de intro genoemd, het uiterlijk van deze panelen. Ze zijn vaak te herkennen aan hun diepzwarte kleur en de gelijkmatige uitstraling van de zonnecellen. De meeste mensen spreken dan ook een duidelijke voorkeur uit voor mono kristallijn zonnepanelen.

Dus daar is het antwoord. Mono kristallijn zonnepanelen zijn niet alleen krachtig en efficiënt, maar ook nog eens duurzaam en stijlvol. Dus als je op zoek bent naar een manier om je energierekening te verlagen en bij te dragen aan een groenere toekomst, overweeg dan zeker dit type zonnepaneel.

Wil je nou nog net iets meer weten over wat zonnepanelen, eventueel met thuisbatterij of zelfs een laadpaal voor je elektrische auto? Neem dan contact met ons op en een adviseur van ons komt vrijblijvend bij jou langs om alle vragen en wensen te bespreken.

Maurits Zuidijk