Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Alfen laadpalen, ook voor zakelijk gebruik?

juli 18th, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Stel, je hebt een aantal elektrische bedrijfsauto's en je collega's moeten deze steeds onderweg opladen. Dat kan makkelijker, dat weet je, maar weet je wel waar moet je beginnen? In dit artikel gaan we het hebben over het zakelijk gebruik van Alfen laadpalen.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat zakelijk laden een aantal voordelen met zich meebrengt. Voor bedrijven die de laadpalen aanschaffen voor bedrijfsbussen >22kW zijn er een aantal subsidies. Hoe deze subsidies precies geregeld zijn, verschilt nog wel eens. Neem contact op met Roy om zo snel alles te weten over de subsidies die gelden op de laadpalen zakelijk.

Een ander bijkomend voordeel is dat werknemers/collega's niet meer onderweg hoeven te stoppen om te laden, want dat kan dan bij jou op het terrein.

Smart Charging Network

Alfen maakt gebruik van slim laden. Deze functie noemen ze Smart Charging Network en is alleen van toepassing op installaties met meerdere laadpalen. 

Met deze functie wordt het beschikbare vermogen eerlijk verdeeld over de aanwezige laadpalen. Dat betekent dat de auto die volgeladen is, niet meer wordt opgeladen, zodat andere auto's automatisch meer stroom krijgen. Bekijk hier een PDF om er meer over te lezen.

Welke laadvermogen is er beschikbaar?

Alfen biedt twee lijnen slimme oplaadpunten met een laadvermogen van 3,7-22kW voor het opladen van elektrische auto's in een zakelijke omgeving. 

Wil je meer weten of wil je een offerte op maat? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek op locatie. Een adviseur van ons komt graag bij jou langs om alles haarfijn uit te leggen.

 

Maurits Zuidijk