Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Kan ik zonnepanelen huren of leasen?

juni 26th, 2018 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Er is een speciale regeling voor particulieren die geld willen lenen voor zonnepanelen. Het gaat hier om de duurzaamheidslening van SVN.

Speciale lening om geld te lenen

Er is een speciale regeling voor particulieren die geld willen lenen voor zonnepanelen. Het gaat hier om de duurzaamheidslening van SVN. Echter deze lening is niet in iedere gemeente of provincie beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld in de Gemeente Apeldoorn een duurzaamheidslening aanvragen voor een rentetarief van 1,6%. Bij een investering voor 14 panelen (ca. €5.000 exclusief btw) is de besparing per jaar circa €650. Het zonnestroom systeem zou normaal dus in 7,8 jaar terugverdiend zijn.

Hoeveel kost mij deze lening

De lening kost in 8 jaar €640. Dit betekent dat je met een lening een jaar langer over doet voor het systeem is afgelost. De voordelen van een lening zijn dat er geld over blijft voor andere zaken, zoals vakantie of onverwachte uitgaven. Het nadeel van een lening is dat het uiteindelijk geld en wat tijd voor het papierwerk kost. Dit is een stimuleringsmaatregel aangezien de rentetarieven voor leningen op dit moment meestal boven 5% liggen.

Maurits Zuidijk