Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Hoe zonnepanelen te monteren op dakpannen daken?

januari 12th, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Het materiaal gebruikt bij de montage van zonnepanelen op een dak met dakpannen moet van grote kwaliteit zijn, maar ook het pannendak en de dakpannen zelf moet geschikt zijn voor het monteren van zonnepanelen. Materialen voor de installatie van solar systemen zullen verder door professioneel opgeleide monteurs op de juiste manier behandeld en toegepast worden. Dit alles om de garanderen dat u niet alleen goed kwaliteit pv-panelen en omvormer hebt gekozen, maar dat het geheel de levensduur van het zonnestroom systeem zonder problemen bevestigd zal blijven.

Zonnepanelen op schuine daken

Voor schuine daken wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van Clickfit. Deze Nederlandse vinding heeft zich al jaren bewezen door de vele geïnstalleerde daken. Met een garantie periode van 20 jaar is dit systeem in veel gevallen een uitstekende montage mogelijkheid. De universele dakhaak is traploos in hoogte én breedte verstelbaar en dus te gebruiken bij alle mogelijke dakpan/panlat combinaties.

De universele dakhaak is tevens voorzien van een schroefoptie. Hierdoor kan de dakhaak, indien gewenst, ook worden vastgeschroefd aan het dak. De universele dakhaak is voorzien van een zelfuitlijnende klikverbinding. Hierdoor is de montagerail altijd eenvoudig van bovenaf te monteren. Bekabeling en stekkers kunnen altijd netjes en veilig worden opgebonden in zowel de dakhaak als de kabelclip. Ook de optimizer kan eenvoudig aan de kabelclip worden geklikt.

Altijd de juiste maatvoering

De universele moduleklem is geschikt voor alle geframede zonnepanelen en te gebruiken als middenklem en – in combinatie met de eindkap – ook als eindklem.

Maurits Zuidijk