Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Wat kosten 8 zonnepanelen?

mei 14th, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Ben je van plan zonnepanelen te gaan laten plaatsen, maar ben je opzoek naar richtprijzen zonder dat je daarvoor offertes hoeft aan te vragen? Lees dan zeker even verder. We hebben een overzicht gemaakt van de gemiddelde kosten van een set van 8 zonnepanelen inclusief omvormer. 

De keuze voor zonnepanelen

Met onze jarenlange ervaring kunnen we zeggen dat 8 zonnepanelen het gemiddelde aantal panelen is, dat wordt gemonteerd op een huis. Zonder een omvormer kan de installatie niet werken, dus een omvormer is "verplicht". Voor dit voorbeeld hebben we een GoodWe omvormer gebruikt. Let wel op, dit is een rekenvoorbeeld. De echte cijfers kunnen pas met zekerheid gezegd worden als er naar jouw situatie is gekeken.

Overzicht van de Kosten

  1. Zonnepanelen: Voor 8 panelen van goede kwaliteit kun je rekenen op een prijs tussen de €2.000 en €3.000, afhankelijk van het merk en de specificaties. Hoogwaardige panelen hebben vaak een hogere initiële investering, maar ze kunnen meer opbrengst genereren en gaan doorgaans langer mee.

  2. GoodWe omvormer: Een omvormer is essentieel omdat deze gelijkstroom omzet naar wisselstroom, geschikt voor het huishoudelijk gebruik. Een betrouwbare omvormer zoals die van GoodWe kost gemiddeld tussen de €800 en €1.200, afhankelijk van de capaciteit en technische specificaties.

  3. Installatiekosten: Naast de kosten van de apparatuur moet je ook rekening houden met installatiekosten. Een professionele installateur kan tussen de €1.000 en €1.800 rekenen, afhankelijk van de complexiteit van de installatie en het dak.

Totale investering en terugverdientijd

Als we deze cijfers samenvoegen, kun je een totale investering verwachten van ongeveer €3.000 tot €6.000 voor een set van 8 panelen plus omvormer, inclusief installatie. Maar laten we niet vergeten dat zonne-energie ook financiële voordelen biedt op de lange termijn.

De terugverdientijd van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, waaronder de locatie, energieprijzen en het energieverbruik van het huishouden. Over het algemeen kan de investering zichzelf binnen 5 tot 10 jaar terugverdienen. In sommige gevallen zelfs al eerder.

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd wat er voor jou mogelijk is? Neem dan contact op met ons en dan helpen we je graag op weg. Een adviseur van ons zal dan bij jou vrijbrijvend langs komen om jouw situatie en wensen te bespreken.

Maurits Zuidijk