Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen voor Dutch Canadian Food Line

juni 29th, 2018 | 2 min read

By Maurits Zuidijk

Bij de Dutch Canadian Food Line is men dag en nacht in de weer om de horeca van de beste kreeften en verse vis te voorzien. Om verzekerd te zijn van een topproduct, importeren de specialisten van het bedrijf de kreeften zelf uit Canada. Tweemaal per week wordt de kreeft rechtstreeks ingevlogen op Schiphol en direct aangevoerd naar Zutphen. Hier verblijven de dieren onder perfecte omstandigheden in geklimatiseerde homaria. Als je vandaag bestelt, serveer je morgen topkreeft uit Canada!

De drijvende krachten In 1986 zijn Jan en Saskia aan de Canadese oostkust op stage voor hun opleiding Horeca Management. In Montreal ontdekken ze al snel een viszaak waar je onbeperkt kreeft en krab kunt eten. Daar ontstaat het eerste idee om een eigen importbedrijf voor kreeft op te zetten. Na veel uitzoekwerk wordt hun droom in 1988 werkelijkheid: Jan gaat zelf Canadese kreeften importeren en gaat van start in Hummelo, waar zijn familie een gerenommeerd restaurant uitbaat.

Kenners van Kreeft

In de dagelijkse praktijk leren Jan en Saskia alles over kreeft. Wat de beste leefomstandigheden zijn in de homaria. De dieren voelen zich optimaal in continu gefilterd water van 3 tot 8 graden. Door het intensieve persoonlijke contact met de Canadezen weet Jan al gauw waar de beste kreeft vandaan komt, wat het beste seizoen is en dat de kleinere en in grote aantallen gevangen ‘canners’ voor blikverwerking bedoeld zijn, maar ook vers uitstekend smaken.

Zonnepanelen

Beter Duurzaam is er trots op dat wij hier zonnepanelen mochten leveren. Dutch Canadian Food line heeft een verbruik van ongeveer 45.000kWh en om de in zijn geheel te kunnen opwekken is er gekozen voor zonnepanelen met een hoog vermogen. Na de fiscale voordelen en de besparing van de kosten goed af te wegen, bleek een duurder paneel een beter financieel rendement te bieden. Deze besparingsberekening maken is voor ons vrij eenvoudig. Daarnaast kon op deze manier met een beperkt dakoppervlak toch het gehele energieverbruik opgewekt worden. Dit systeem bestaat uit 180 stuks JA Solar zonnepanelen van 300wp en is voorzien van SolarEdge omvormers en optimizers. Kijk live mee naar de opbrengst van het systeem: kijk live mee.

Nadat wij bij de buren (Burton Car Company, Zutphen) van dit mooie bedrijf zonnepanelen hebben geplaatst, zijn wij dankbaar voor deze mooie opdracht! Zutphen is weer een stukje duurzamer dankzij zonnepanelen uit Apeldoorn.

Subsidies aanvragen

Een groot deel van onze opdrachtgevers besteden ook het aanvragen van diverse subsidies aan ons uit. Zo gelden er landelijke mogelijkheden voor zonnepanelen, asbestverwijdering, zonneboilers en btw teruggaaf voor particulieren. Maar ook regionaal hebben provincies of gemeentes vaak een budget om jou te helpen bij het verduurzamen van jouw locatie.

Denk hierbij aan:

  • SDE+2017 subsidie voor bedrijven
  • Subsidie verwijderen asbestdaken (landelijk)
  • ISDE (zonneboilers)
  • BTW teruggaaf particulieren
  • Salderen

 


 

Maurits Zuidijk