Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Utrecht - Merwede Springs

december 23rd, 2021 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Veerkracht zit bij Merwede Springs in het DNA. De technische verenfabriek uit Utrecht bestaat al sinds 1954 en is gespecialiseerd in technische veren voor automotive en industrie. Ook als het om duurzaamheid gaat, toont Merwede Springs haar veerkracht. Eerder al plaatste Beter Duurzaam bijna 400 zonnepanelen en onlangs kwamen er daar nog eens ruim 350 bij. Alle panelen op het dak van de verenfabriek in Utrecht zijn SunPower-zonnepanelen van Maxeon Solar Technologies.

Grootste verenfabriek van de Benelux

Als grootste verenfabriek van de Benelux staat Merwede Springs garant voor technische veren van absolute topkwaliteit. Met bijna 70 jaar expertise en een hypermodern machinepark ontwikkelt het bedrijf autoveren, motorveren en industriële veren. Dat doet Merwede Springs sinds enige tijd met behulp van duurzame energie die het bedrijf uit Utrecht opwekt met zonnepanelen.

Uitbreiding naar 750 zonnepanelen

Eerder plaatsten we al 398 zonnepanelen op het dak van Merwede Springs. Onlangs kwamen daar nog eens 352 zonnepanelen met een vermogen van 420 Watt per stuk bij. Daarmee verdubbelt Merwede Springs haar capaciteit bijna tot een totaal van 750 zonnepanelen. Al deze zonnepanelen zijn aangesloten op drie topkwaliteit SolarEdge-omvormers en gemonteerd met hoogwaardige Van der Valk Solar Pro+ materialen.

Meer rendement, lagere energiekosten

Merwede Springs profiteert met haar 750 zonnepanelen niet alleen van een hoger rendement, maar ook van beduidend lagere energiekosten. Veert u ook helemaal op van zo’n win-win-situatie? Dan staan we bij Beter Duurzaam graag voor u klaar. Onze specialisten kunnen u als geen ander adviseren, ook als het gaat om de aanvraag van bijvoorbeeld SDE++ subsidie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Maurits Zuidijk