Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen voor Van der Stelt BV in Slootdorp

juni 27th, 2018 | 2 min read

By Maurits Zuidijk

Onlangs kregen wij de opdracht om bij van der Stelt BV in Slootdorp zonnepanelen te plaatsen. Van der Stelt bv levert vloeibare meststoffen en stuifbestrijding en vervoert vloeistoffen door heel Nederland. Met onze producten en diensten bedienen wij de agrarische sector, waterschappen, de olie- en gaswinningsindustrie en de weg- en waterbouw (infra). Eén van de pijlers van het bedrijf is innovatie; het ontdekken van nieuwe toepassingen vinden voor reststoffen en afvalstromen (hergebruik) is een duurzame gedachte waar ook de zonnepanelen goed bij passen. Voordat de zonnepanelen geplaatst werden is er voor dit project SDE subsidie aangevraagd.

Na een orientatie traject is er gekozen voor een systeem bestaande uit SolarEdge omvormers en optimizers. In totaal wekt het systeem op jaarbasis ruim 62.000kWh op wat voldoende is om het gehele energieverbruik op de rederij te compenseren. SolarEdge heeft de mogelijkheid om op paneel niveau te optimaliseren en inzage te geven in het de prestaties van het zonnepaneel. Beter Duurzaam plaatste 270 zonnepanelen van 260wp, u kunt het systeem live inzien door op de knop hiernaast te klikken. Heb je ook een bedrijf en wil je net zoals de van der Stelt duurzaam ondernemen en geld besparen? Neem dan contact met ons op.

 

Zonnepanelen voor particulieren in Slootdorp

Zonnepanelen in Slootdorp zijn nu extra voordelig omdat iedere particulier BTW terugkrijgt over de aanschaf van zijn zonnepanelen. Zonne-energie van jouw zonnepaneel thuis is gratis en duurzaam. Of u nu in Slootdorp, Wieringerwerf of Middenmeer woont; Beter Duurzaam helpt u om over te stappen naar zonnestroom, dit doen wij professioneel en volledig toegespitst op uw situatie begeleiden. Als leverancier van zonnepanelen in Apeldoorn hebben wij ons gespecialiseerd in grote en kleine zonnestroom projecten.

Subsidie zonnepanelen Slootdorp

De landelijke subsidie van AgentschapNL was bedoeld om de zonnepanelenmarkt een opstart te geven. Er zijn in totaal 90.000 aanvragen binnengekomen en sinds 8 augustus 2013 is de subsidiepot uitgeput. Hieruit blijkt dat zonnepanelen enorm populair zijn. De verwachting is niet dat er binnenkort weer een dergelijke regeling wordt ingevoerd.

Via energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien dat er op dit moment ook geen lokale subsidies in Slootdorp zijn. Geen zorgen, ook zonder subsidie is de aanschaf van een zonnesysteem zeer interessant.

 

Zonnepanelen kopen: BTW terug ontvangen

Koop je als inwoner van Slootdorp zonnepanelen, dan krijg je BTW terug over de aanschaf. Er zijn een aantal voorwaarden voor de teruggaaf van BTW op zonnepanelen:

  • Je bent een particuliere afnemer;
  • Je hebt de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
  • Je hebt de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;
  • Je levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan ben je in principe verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden een aantal specifieke regels en voorwaarden. Complexe materie. Je kunt de teruggaaf en alle andere formaliteiten zelf bij de belastingdienst regelen. Laat je de teruggaaf en alle verplichtingen liever over aan een specialist? Wij helpen jou hier graag bij, neem contact met ons op.

 

 

 

Maurits Zuidijk