Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Royal Talens Apeldoorn

juni 28th, 2018 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Onlangs plaatsen wij ruim zevenhonderdtachtig zonnepanelen bij Royal Talens in Apeldoorn. De verffabrikant heeft het doel om de wereld mooier te maken. Dit doen zijn met het vervaardigen van hoogwaardige kunstschildersverf in de meest intense kleuren, waarmee kunstenaars in de hele wereld inspirerende kunst maken. Maar ook door op een verantwoorde manier te ondernemen, nu en in de toekomst. De verven van Royal Talens staan bekend om zijn kleurvastheid, lange houdbaarheid en heeft een toegevoegd waarde voor afnemers en consumenten. Deze combinatie sluit zeer goed aan bij de investering in zonnepanelen.

Verf met historie

Het bedrijf werd opgericht in 1889 door oud bankier Marten Talens, als Talens & co. In 1905 werd er al geëxporteerd naar de Verenigde Staten en Rusland en in 1912 werd er een verkoopkantoor gevestigd in de VS In 1949 werd aan Talens het predicaat Koninklijk verleend door koningin Wilhelmina. Ten slotte werd in 1999 te Apeldoorn een nieuw distributie centrum gebouwd. Sindsdien zijn nog tal van nieuwe merken en producten aan het assortiment toegevoegd. Naast het distributiecentrum in Apeldoorn bevinden zich ook in Zwitserland, Spanje en de Verenigde Staten distributie centra.

Foto 1 project 18

Duurzame visie

Royal Talens wil niet alleen onze planeet mooier maken, maar ook het leven van de mensen die erop wonen. Dit doen zijn niet alleen door de meest intense kleuren te producen, maar ook doordat al de producten van de specialist voldoen aan alle wettelijke regels met betrekking tot veiligheid en gezondheid. Daarom committeren zij zich aan de Environmental Responsibility Code of Artists"Colours van de CEPE, de brancheorganisatie van verf- en inktproducenten in Europa.

Zonnepanelen en verf... een kleurrijke combinatie

In totaal zijn er 780 zonnepanelen met een totaal vermogen van 215.000 Watt geplaatst. De zonnepanelen zullen per jaar ruim 170.000kWh opwekken. Bij het installeren van de zonnepanelen is gebruik gemaakt van SolarEdge omvormers en FlatFix Fusion bevestigingsmateriaal. Voor bedrijven zijn er veel verschillende manieren om zonnepanelen te laten realiseren. Bij het systeem van Royal Talens is gebruik gemaakt van SDE subsidie. Met deze stimuleringsmaatregel heeft het bedrijf de zekerheid dat er de komende 16 jaar een vaste vergoeding gegeven wordt voor de opgewekte energie. Naast deze productie subsidie zijn er andere ook mogelijkheden, zoals:

  • crowdfunding
  • dakverhuur
  • buurtstroom (buren investeren op uw dak)

Neem contact met ons op om te zien welk traject met bijbehorende subsidies het best bij uw situatie past. Dit systeem hebben wij geplaatst in opdracht van Hollander Techniek.

Maurits Zuidijk