Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Leusden - Feiken Verwarming

november 10th, 2022 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Feiken Verwarming is een organisatie die CV-ketels aanbiedt. in Leusden is een bedrijf met een rijke historie. De organisatie is meer dan een eeuw oud en wordt inmiddels bestuurd door de vierde generatie. Maar naast een rijke historie werkt de specialist in CV-ketels ook aan een duurzame toekomst. Beter Duurzaam hielp hen daarbij met 124 zonnepanelen.

Gasloos en energieneutraal

Het nieuwe onderkomen van Feiken Verwarming aan de Olmenlaan in Leusden is volledig gasloos en energieneutraal. De verwarmingsspecialist genereert namelijk zelf de elektriciteit voor de warmtepomp waarmee haar eigen pand wordt verwarmt. Dat doet Feiken Verwarming met behulp van 124 SunPower P3 COMM-zonnepanelen. Beter Duurzaam installeerde deze zonnepanelen met montagemateriaal van Van der Valk en sloot de panelen aan op een SolarEdge-omvormer.

SDE-subsidie en terugleververgoeding

De grote hoeveelheid zonne-energie die deze zonnepanelen overdag opwekken, worden teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvangt Feiken Verwarming zowel SDE-subsidie als een terugleververgoeding. Maar de verwarmingsspecialist uit Leusden maakt ook gebruik van een speciale accu voor zonnepanelen van Kiwatt. Deze slaat het overschot aan opgewekte zonne-energie op om het ’s nachts te gebruiken. ’s Ochtends start met deze energie de koelinstallatie op en ook elektrische auto’s profiteren van deze energie.

Word ook onafhankelijk van het energienet!

Wilt u, net als Feiken Verwarming, ook onafhankelijk worden van het energienet? De specialisten van Beter Duurzaam denken graag met u mee in maatwerk oplossingen die passen bij uw verbruik en wensen. Zo kunt u duurzaam ondernemen en tegelijk geld besparen. Als VCA*- en ISO-gecertificeerd bedrijf staan wij garant voor kwalitatieve en veilige installaties. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op; we zijn u graag van dienst!

 

 

Maurits Zuidijk