Skip to main content

«  View All Posts

Bakkerij uit Apeldoorn met zonnepanelen

juni 29th, 2018 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Bakkerij uit Apeldoorn groeit naar landelijke specialist

Firat Bakkerij heeft is meer dan 20 jaar dé specialist in lahmacun (Turkse pizza) en döner pide (brood). De ambitieuze broers begonnen in 1996 als een lokale bakker in Apeldoorn. De regio maakte gauw genoeg kennis met de authentieke deegwaren van deze bakkerij. Al snel kwam ook de vraag naar de ambachtelijke deegwaren vanuit diverse streken door het land. Om de groei aan te kunnen, besloten de broers om in Apeldoorn een grotere bakkerij te vestigen. Ondertussen wordt vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn heel de Benelux bediend.

Topkwaliteit deeg en zonnepanelen

Firat Bakkerij biedt klanten topkwaliteit in deegwaren, alleen de fijnste ingrediënten worden gebruikt. Dit komt niet alleen terug in de levensmiddelen die deze bekendheid met zorg bereidt, maar ook de keuze van zonnepanelen en omvormers is er gekozen voor een uitstekend systeem. Binnenkort zal er op het dak van de bakkerij een zonnestroom systeem geplaatst worden van 70kWp waarbij SolarEdge omvormers en optimizers inzage geven in de opbrengst op paneel niveau.

Authentiek

Firat Bakkerij bereidt deegwaren volgens een eeuwenoude traditie in Mesopotamië: het gebied tussen de rivieren Eufraat en Tigris in het Midden-Oosten. Kenners zeggen dat je hier de lekkerste lahmacun ter wereld kunt eten. Het gebied wordt beschouwd als de oorsprong van het hedendaagse brood. Firat Bakkerij bewerkt brooddeeg op ambachtelijke wijze, vanuit bollen. De lahmacun wordt op hoge temperatuur gebakken in de steenoven. Deze manier van werken levert brood en pizza’s op met een authentieke smaak en textuur.

Zonnestroom met subsidie

Na een aantal malen gesprekken te hebben gevoerd met het management van Firat uit Apeldoorn is er ruim een jaar geleden SDE subsidie voor het pand van de bakkerij aangevraagd. Toen deze eenmaal was toegewezen bleef het nog ruime tijd onzeker of de zonnepanelen wel geplaatst zouden gaan worden. De reden voor deze onzekerheid is dat er, vanwege de groei door het enorme succes van de bakkerij, een nieuw pand is aangeschaft. Uiteindelijk is er toch besloten om op het huidige pand zonnepanelen te plaatsen, aangezien ook de waardevermeerdering en het duurzaam ondernemen naast het financiële voordeel zwaarwegende redenen zijn om te investeren in duurzame energie opwekking.

Heeft u een bedrijf en wilt u meer weten over zonnepanelen, neem contact met ons op.

Maurits Zuidijk