Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Schouwburg Orpheus Apeldoorn

juni 27th, 2018 | 2 min read

By Maurits Zuidijk

Onlangs kregen wij de opdracht van Hollander Techniek om bij Schouwburg Orpheus in Apeldoorn zonnepanelen te plaatsen. Theater Orpheus in Apeldoorn is een van de vijf grootste theaters van Nederland en biedt een gevarieerd aanbod aan optredens: van cabaret tot klassieke muziek, van toneelstukken tot theaterconcerten. Het theater heeft 3 verschillende theaterzalen met een capaciteit van 242 tot 1300 plaatsen. Orpheus werd op 12 maart 1965 geopend en was op dat moment reeds bekend geworden vanwege zijn eigen karakter. Van januari 2003 tot september 2004 werd het theatergebouw grondig verbouwd, gerestaureerd en uitgebreid onder leiding van architect Herman Hertzberger. Voordat de zonnepanelen geplaatst werden is er voor dit project SDE subsidie aangevraagd.

SolarEdge Systeem

Na een orientatie traject is er gekozen voor een systeem bestaande uit SolarEdge omvormers en optimizers. In totaal wekt het systeem op jaarbasis ruim 37.000kWh op wat voldoende is om het gehele energieverbruik van het restaurant te compenseren. SolarEdge heeft de mogelijkheid om op paneel niveau te optimaliseren en inzage te geven in het de prestaties van het zonnepaneel. Beter Duurzaam plaatste 156 zonnepanelen van 270wp, u kunt het systeem live inzien door op de knop hiernaast te klikken. Heb je ook een bedrijf en wil je net zoals de Schouwburg duurzaam ondernemen en geld besparen? Neem dan contact met ons op.

Zonnepanelen voor particulieren in Apeldoorn

Zonnepanelen in Apeldoorn zijn nu extra voordelig omdat iedere particulier BTW terugkrijgt over de aanschaf van zijn zonnepanelen. Zonne-energie van uw zonnepaneel thuis is gratis en duurzaam. Of u nu in Apeldoorn, Beekbergen of in één van de andere omliggende dorpen woont; Beter Duurzaam helpt u om over te stappen naar zonnestroom, dit doen wij professioneel en volledig toegespitst op jouw situatie. Als leverancier van zonnepanelen in Apeldoorn hebben wij ons gespecialiseerd in grote en kleine zonnestroom projecten.

Subsidie zonnepanelen Apeldoorn

De landelijke subsidie van AgentschapNL was bedoeld om de zonnepanelenmarkt een opstart te geven. Er zijn in totaal 90.000 aanvragen binnengekomen en sinds 8 augustus 2013 is de subsidiepot uitgeput. Hieruit blijkt dat zonnepanelen enorm populair zijn. De verwachting is niet dat er binnenkort weer een dergelijke regeling wordt ingevoerd.

Via energiesubsidiewijzer.nl kun je zien dat er op dit moment ook geen lokale subsidies in Apeldoorn zijn. Geen zorgen, ook zonder subsidie is de aanschaf van een zonnesysteem zeer interessant.

Zonnepanelen kopen: BTW terug ontvangen

Koop je als inwoner van Apeldoorn zonnepanelen, dan krijg je BTW terug over de aanschaf. Er zijn een aantal voorwaarden voor de teruggaaf van BTW op zonnepanelen:

  • Je bent een particuliere afnemer;
  • Je hebt de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
  • Je hebt de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;
  • U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan ben je in principe verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden een aantal specifieke regels en voorwaarden. Complexe materie. Je kunt de teruggaaf en alle andere formaliteiten zelf bij de belastingdienst regelen. Laat je de teruggaaf en alle verplichtingen liever over aan een specialist? Wij helpen jou hier graag bij neem contact met ons op.

 

 

 

Maurits Zuidijk