Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen Apeldoorn - Kiwa

september 15th, 2021 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is één van de expertisegebieden van Kiwa. Zelf geeft de organisatie daarin het goede voorbeeld door het dak van hun locatie in Apeldoorn te verduurzamen. Samen met andere professionals moderniseerde Beter Duurzaam het dak op allerlei punten.

Vertrouwen creëren

Vertrouwen creëren, dat is wat Kiwa doet. Met certificering, inspectie, testen, training en consultancy creëert Kiwa vertrouwen in producten, diensten, processen, systemen en medewerkers van hun klanten. Verdeeld over 35 landen wereldwijd werken 5.500 medewerkers voor Kiwa. In Nederland beschikt Kiwa over negen vestigingen, waaronder een filiaal aan de Wilmersdorf in Apeldoorn.

540 Watt zonnepanelen op drie dakvlakken

Bij deze Kiwa-vestiging heeft Beter Duurzaam ruim 1.000 zonnepanelen van 540 Watt per stuk geplaatst. De Falk sandwichpanelen liggen verdeeld over drie dakvlakken. Deze zonnepanelen hebben de primeur om als eerste zonnepanelen in Europa te zijn aangesloten op de P1100-optimizers van SolarEdge. Daarvan zijn er door Beter Duurzaam elf geïnstalleerd.

Helemaal up-to-date

Het dak van Kiwa in Apeldoorn is volledig gemoderniseerd. Naast de installatie van zonnepanelen is er in samenwerking met andere gespecialiseerde professionals ook asbest gesaneerd. Verder zijn de daken van Kiwa voorzien van nieuwe regenwaterafvoeren en ook de bliksemafleiders zijn vernieuwd. Het resultaat mag er zijn: het dak van Kiwa is helemaal up-to-date en levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame toekomst.

 

 

Maurits Zuidijk