Skip to main content

«  View All Posts

Zonneboiler en zonnepanelen voor SV Colmschate

juni 27th, 2018 | 3 min read

By Maurits Zuidijk

Missie voor de toekomst

Hoe vaak wordt het niet gezegd, de jeugd heeft de toekomst? Dit geldt zeker ook bij SV Colmschate uit Deventer. Twee jaar geleden werd het plan opgepakt om niet alleen op een sportieve wijze met elkaar om te gaan, maar dit ook op een duurzame wijze te doen. Het is de missie van SV Colmschate '33 om voor de omgeving de voetbalvereniging te zijn waar iedereen zich thuis voelt, waar prestaties op een zo hoog mogelijk niveau en recreatief op een zo breed mogelijk niveau , op respectvolle wijze, met passie en plezier de voetbalsport wordt beoefend en beleefd. Zowel op het veld als in de zaal.

Duurzame uitbreiding

Eind 2015 waren de plannen helemaal gereed voor uitvoering. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats toen de overheid een budget beschikbaar stelde voor sportverenigingen om een deel van duurzame investeringen te vergoeden. In een sprint werd de subsidie aangevraagd en gelukkig is er goed gemikt, want begin dit jaar kwam de definitieve uitslag... de subsidies waren toegekend. Het bleek een schot op open doel dat er zowel zonnepanelen als een zonneboiler te laten plaatsen op de nieuw geplaatste kleedruimte voor de dames. Uiteindelijk bleek er nog een positieve verlenging in de wedstrijd uit een verrassende hoek te draaien, er kon ook ISDE subsidie worden aangevraagd voor deze boiler. Wat de uitslag van deze aanvraag is, zal later bekend gemaakt worden.

 

Dames teams

De dames op de voetbalvereniging zijn vertegenwoordigd met maar liefs 10 teams. Niet verwonderlijk dat het tijd is geworden om een eigen ruimte voor deze toppers vrij te maken. Het gebouwtje waar doucheruimtes, kleedkamers en toiletten zijn gerealiseerd zijn dan ook niet bedoeld voor andere voetballers dan de meiden.

G-voetbal

Sinds september 2003 biedt SV Colmschate’33 voetbal voor mensen met een beperking, dit kan een lichamelijke beperking zijn maar ook een verstandelijk beperking. Zowel voor senioren als jeugd wordt er voetbal aangeboden. Dat een reguliere vereniging G-voetbal aanbiedt is erg belangrijk voor de integratie van mensen met een beperking. Buiten het feit dat er voor deze spelers een eigen voetbalcompetitie bij de KNVB wordt aangeboden, nemen deze voetballers ook deel aan alle activiteiten die door de activiteitencommissie worden georganiseerd. Samen voetballen, hardlopen en naar het voetbalkamp gaan is voor deze doelgroep erg belangrijk. De G-afdeling van de voetlabclub kent momenteel 3 teams.

Zonneboiler

De zonneboiler die wij bij deze mooie club mochten plaatsen bestaat uit een buffervat met een inhoud van 500 liter. In het vat zijn twee spiralen geplaatst waardoor niet alleen het douchewater door de zon word verwarmt, maar ook is hierdoor de CV ketel ondersteund. De warmte zal op het dak worden verzameld door 4 rekken van 30 heatpipes. Heatpipes zijn glazen vacuümbuizen die door middel van een speciaal UV filter warmte opvangen. Hierna gaat deze warmte via een koperen kern naar een centrale leiding waar deze afgegeven wordt aan solarvloeistof. Door deze speciale vorstbestendige solarvloeistof langs alle heatpipes te laten stromen zal uiteindelijk de temperatuur steeds verder oplopen. Deze warmte zorgt dat de temperatuur van het water in het buffervat steeds verder oploopt... het besparen op gas kan beginnen!

Heb je ook interesse in een zonneboiler of zonnepanelen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat.

 

Zonnepanelen voor particulieren in Deventer

Zonnepanelen in Deventer zijn nu extra voordelig omdat iedere particulier BTW terugkrijgt over de aanschaf van zijn zonnepanelen. Zonne-energie van uw zonnepaneel thuis is gratis en duurzaam. Beter Duurzaam helpt jou om over te stappen naar zonnestroom, dit doen wij professioneel en volledig toegespitst op jouw situatie. Als leverancier van zonnepanelen in Apeldoorn hebben wij ons gespecialiseerd in grote en kleine zonnestroom projecten.

Subsidie zonnepanelen Deventer

De landelijke subsidie van AgentschapNL was bedoeld om de zonnepanelenmarkt een opstart te geven. Er zijn in totaal 90.000 aanvragen binnengekomen en sinds 8 augustus 2013 is de subsidiepot uitgeput. Hieruit blijkt dat zonnepanelen enorm populair zijn. De verwachting is niet dat er binnenkort weer een dergelijke regeling wordt ingevoerd.

Via energiesubsidiewijzer.nl kun je zien dat er op dit moment ook geen lokale subsidies in Deventer zijn. Geen zorgen, ook zonder subsidie is de aanschaf van een zonnesysteem zeer interessant.

Zonnepanelen kopen: BTW terug ontvangen

Koop je als inwoner van Deventer zonnepanelen, dan krijg je BTW terug over de aanschaf. Er zijn een aantal voorwaarden voor de teruggaaf van BTW op zonnepanelen:

  • Je bent een particuliere afnemer;
  • Je hebt de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
  • Je hebt de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;
  • Je levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan ben je in principe verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden een aantal specifieke regels en voorwaarden. Complexe materie. Je kunt de teruggaaf en alle andere formaliteiten zelf bij de belastingdienst regelen. Laat je de teruggaaf en alle verplichtingen liever over aan een specialist? Wij helpen jou hier graag bij neem contact met ons op.

Zonder Arthur van Oosterhout van AFM huisadvies was deze installatie niet mogelijk geweest.

 

 

 

Maurits Zuidijk