Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Opslagbatterij zonne-energie Lexmond - Tijmen van Zessen

juli 22nd, 2021 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Agrariër Tijmen van Zessen uit Lexmond heeft de volgende stap gezet in het verduurzamen van zijn boerderij. Nadat Beter Duurzaam er eerder al 840 zonnepanelen installeerde, deed Van Zessen opnieuw een beroep op ons. Samen met Kiwatt plaatsten we een hoogwaardige opslagbatterij, waarmee Van Zessen zijn overcapaciteit aan zonne-energie slim gebruikt.

Zonne-energie opslaan en later gebruiken

De vraag van Van Zessen ontstond doordat zijn zonnepanelen veel overcapaciteit genereerden. Overdag leverde hij daardoor veel energie terug, terwijl hij in de avonduren nog steeds stroom moest inkopen. Dankzij de opslagbatterij hoeft de melkveehouder de benodigde energie niet meer in te kopen, maar gebruikt hij ’s nachts zijn eigen zonne-energie

Minder energiekosten, meer duurzame energie

Dankzij de opslagbatterij bespaart Van Zessen iedere maand veel op zijn energierekening. Bovendien levert hij dankzij het duurzame gebruik van zijn overcapaciteit een belangrijke bijdrage aan een beter klimaat. Wilt u net als Tijmen van Zessen ook uw overcapaciteit aan zonne-energie opslaan om deze later weer te gebruiken? Bel of mail ons, wij adviseren u graag!

Maurits Zuidijk