Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Klant in beeld | Hubo & Decorette Francis Scheerstra

oktober 27th, 2023 | 2 min read

By Maurits Zuidijk

Al 20 jaar lang helpen Francis Scheerstra en zijn team inwoners in de kop van Noord-Holland met het verfraaien van hun woning. In al die tijd is zowel zijn Hubo als de inpandige Decorette-woonwinkel uitgegroeid tot een begrip in Anna Paulowna en ver daarbuiten. Zelf gaat Scheerstra ook graag met de tijd mee: onlangs riep hij de expertise van Beter Duurzaam en Duurzaam Inzicht in om zijn pand aan de Smidsweg in Anna Paulowna te verduurzamen.

Slimme oplossingen voor effectief verduurzamen

Scheerstra wilde graag overstappen op zonne-energie, maar liep tegen een praktisch probleem aan. Het dak bood namelijk onvoldoende ruimte voor genoeg zonnepanelen om de benodigde hoeveelheid energie op te wekken. Gelukkig was zijn adviseur bij Duurzaam Inzicht niet voor één gat te vangen. Samen kwamen ze op het idee om de oude verlichting gelijk te vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Dankzij het lagere energieverbruik is Scheerstra met 162 glas-glas-zonnepanelen van Niwa uitstekend geholpen. We gingen op bezoek om te vragen hoe Scheerstra de samenwerking heeft ervaren.

Kun je wat vertellen over je winkel?

“Inmiddels ben ik al 20 jaar met veel plezier eigenaar van de Hubo in Anna Paulowna. Door de jaren heen hebben we een mooie club van 14 medewerkers opgebouwd met wie we mensen helpen om hun woning mooier en beter te maken. Dat doen we in Anna Paulowna, maar ook in de wijdere regio. Het mooie van ons concept is dat we een bouwmarkt en een decoratiewinkel onder één dak bieden. Daardoor kunnen we onze klanten goed helpen. En over helpen gesproken: als één van de weinigen hier in de regio bieden we klanten de service om hun bestelling ook thuis te monteren. Dat kan van alles zijn: van vloeren en deuren tot kasten, zonwering, gordijnen, enzovoort. Mensen waarderen dat enorm, dat geeft iedere dag weer veel voldoening.”

Waarom heb je voor Beter Duurzaam en Duurzaam Inzicht gekozen?

“We zijn met Duurzaam Inzicht in contact gekomen via Beter Duurzaam, op advies van de rayonmanager van Hubo. Hij werkte vroeger voor Welkoop en toen we het zo samen over verduurzamen hadden, vertelde hij ons dat Beter Duurzaam de afgelopen jaren meerdere Welkoop-filialen heel netjes heeft geholpen met het verduurzamen van hun winkel. Daarop hebben wij ook contact gezocht met Beter Duurzaam. Zij hebben ons vervolgens in contact gebracht met Duurzaam Inzicht. Beide contacten verliepen zeer prettig. Hun betrokkenheid en kennis van zaken spraken ons erg aan.”

Hoe is die samenwerking bevallen?

“We kijken daar heel goed op terug, in meerdere opzichten. De bereikbaarheid was bijvoorbeeld perfect. Als ik een vraag had of iets wilde weten, was er altijd wel een medewerker die me verder kon helpen. Wat ik ook fijn vond, is dat iedereen zijn eigen specialiteit heeft. Roy deed bijvoorbeeld de offerte en adviseerde ons goed, Hans was op technisch vlak echt een vakman en ook de mannen die de zonnepanelen plaatsten, werkten zeer correct en punctueel. Ze moesten voor dag en dauw van huis, maar waren hier altijd keurig netjes op tijd. Na afloop ruimden ze alles ook weer netjes op. Ook de nazorg was uitstekend: ondanks de afstand kwam er persoonlijk iemand langs om te controleren of alles naar wens en naar behoren werkt en of de installatie aan de Scope12-normen voldoet. Die betrokkenheid en stiptheid waarderen we enorm!”

Maurits Zuidijk