Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Klant in beeld | Akkerbouwbedrijf De Zeeuw

juli 25th, 2023 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Akkerbouwbedrijf De Zeeuw verbouwt allerlei gewassen in Emmeloord en Nagele. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van zonnepanelen van Beter Duurzaam. Jaap de Zeeuw deelt zijn ervaring met ons.

Kun je wat over De Zeeuw vertellen?

Samen met mijn broer heb ik ons akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder in 1987 van onze ouders overgenomen. Door de jaren heen deden zich meerdere gelegenheden voor om verder door te groeien, waardoor we inmiddels zo'n 580 hectare grond gebruiken voor het verbouwen van pootaardappelen, fritesaardappelen, zaaiuien, wortelen, witlof en graan. We zitten inmiddels met z'n vieren in de maatschap en daarnaast zijn er ook vijf medewerkers met wie we alle werkzaamheden uitvoeren.

Waarom hebben jullie gekozen voor een samenwerking met Beter Duurzaam?

In 2015 kregen we een folder van de eigenaar van Beter Duurzaam in de bus. Dat sprak ons wel aan en zo is onze samenwerking ontstaan. We hebben destijds geïnvesteerd in 0,5 Megawatt aan zonnepanelen. Dat beviel zo goed dat we dat in 2019 nog eens deden. Afgelopen voorjaar is onze capaciteit met nog eens 1 Megawatt toegenomen en waarschijnlijk gaan we in 2024 opnieuw uitbreiden.

Hoe is de samenwerking met Beter Duurzaam bevallen?

We hebben hele goede ervaringen met Beter Duurzaam. Ze komen hun afspraken na en het is fijn dat ze met echte professionals werken, die de installaties zeer netjes aanleggen. We zijn dus zeer tevreden.

 

 

Maurits Zuidijk