Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Camping Renswoude klaar voor toekomst

juni 29th, 2018 | 2 min read

By Maurits Zuidijk

Het gezellige familiepark de Lucht, waar gasten kunnen kamperen, chalets/stacaravans huren en gebruik maken van een eigen stacaravan, is mooi gelegen tussen de bossen en weilanden in Renswoude. Het gebied is gesitueerd aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug en aan de andere kant ligt de Veluwe. Bij dit Allurepark zullen de gasten zich niet snel vervelen door de aanwezigheid van een speeltuin, manege, dierenweide en een binnen/buiten zwembad. Als leverancier van zonnepanelen in Apeldoorn zijn we trots om op deze schitterende locatie te mogen werken.

Asbestverwijdering

Al langer bestond de wens om de aanwezige asbest platen te verwijderen. Niet alleen vanwege de gezondheidsrisico’s van het asbestdak, maar ook de verplichting om asbestsanering uit te laten voeren en de wens om zonnepanelen te plaatsen op het dak waren voldoende reden om het terrein asbestvrij te laten maken. Ook de mogelijkheid om subsidie voor asbest verwijdering te ontvangen kwam gelegen. De hele operatie was een flinke klus, aangezien niet alleen de dakplaten verwijderd moest worden, ook binnen in het pand was asbest aanwezig.

Dakrenovatie

Dat de spanten van de loods aan vervanging toe waren was al snel duidelijk. Zeker vanwege de plannen om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen, was voldoende reden om deze dakrenovatie grondig aan te pakken. Nadat de oude draagconstructie was verwijderd is er een nieuw stalen skelet geplaatst en werd de draagconstructie voorzien van houten dwarsbalken en is er een nieuw sandwichpanelen dak geplaatst. De dakrenovatie was helemaal compleet na het monteren van de goot en windveren.

Zonnepanelen

Omdat de camping aangesloten was op een grootverbruiker aansluiting is voor de zonnepanelen SDE subsidie aangevraagd. Zodra deze was toegewezen is begonnen met het proces om ook de meterkast aan te passen en kabels in te graven om de op te wekken zonne-energie ook te kunnen installeren. In totaal zijn er 360 zonnecellen geïnstalleerd door gebruik te maken van Tritec montagemateriaal. Deze zijn vervolgens aangesloten op omvormers van SolarEgde om zo optimaal gebruik te maken van gratis zonnestroom.

Een park met allure

Op dit park is aan alles gedacht, zo ook aan de toekomst. Duurzaam ondernemen geeft zekerheid en een voorbeeld voor de jonge tot oude gast. Men kan zich goed vermaken tijdens de zomer op de speeltoestellen, tennisbaan, fitnesstoestellen, visvijver, manege, dierenweide en in de winterperiode zijn de eigenaren zelfs druk met het aanleggen van een heuse schaatsbaan. Ondernemers met het hart op de juiste plaats.

Subsidies aanvragen

Een groot deel van onze opdrachtgevers besteden ook het aanvragen van diverse subsidies aan ons uit. Naast diverse belastingvoordelen op zonnepanelen voor bedrijven zijn er landelijke mogelijkheden voor zonnepanelen, asbestverwijdering, zonneboilers en btw teruggaaf voor particulieren. Maar ook regionaal hebben provincies of gemeentes vaak een budget om jou te helpen bij het verduurzamen van jouw locatie.

Denk hierbij aan:

  • SDE subsidie voor bedrijven
  • Subsidie verwijderen asbestdaken (landelijk)
  • ISDE (zonneboilers)
  • BTW teruggaaf particulieren
  • Salderen

 

Maurits Zuidijk