Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Dronten - Koelhuis

mei 30th, 2024 | 1 min read

By Amanda van Wamel

Als toonaangevende leverancier van zonnepanelen, (thuis)batterijen, warmtepompen en laadpalen, zijn we enthousiast om onze projecten te delen: de installatie van zonnepanelen bij Koelhuis Dronten. Dit project benadrukt ons streven naar duurzame en energie-efficiënte oplossingen voor onze klanten.

Projectoverzicht

Koelhuis Dronten, een vooraanstaande speler in de opslag en logistiek van gekoelde en diepgevroren producten, was op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd te besparen op energiekosten. We werkten nauw samen met hun team om een zonne-energiesysteem te ontwerpen dat aan hun behoeften voldeed.

De installatie

Voor dit project hebben we 906 SunPower 410Wp zonnepanelen geïnstalleerd. SunPower staat bekend om zijn hoge efficiëntie en duurzaamheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor grootschalige commerciële installaties. Deze panelen zijn ideaal voor het opvangen van maximale zonnestraling, zelfs onder uitdagende omstandigheden.

Om het meeste uit deze panelen te halen, hebben we gekozen voor het SolarEdge systeem, bestaande uit 8 omvormers en 458 optimizers. De SolarEdge technologie zorgt ervoor dat elke zonnecel optimaal presteert, ongeacht schaduweffecten of andere invloeden die de prestaties kunnen verminderen. Dit resulteert in een hogere energieopbrengst en een efficiënter systeem.

Voordelen van het systeem 

Hoge efficiëntie en betrouwbaarheid

SunPower zonnepanelen staan bekend om hun ongeëvenaarde efficiëntie en betrouwbaarheid. Dit betekent dat Koelhuis Dronten kan rekenen op een stabiele en hoge energieproductie gedurende de levensduur van de panelen.

Maximale energieopbrengst

Dankzij de SolarEdge optimizers wordt de energieopbrengst van elk afzonderlijk paneel gemaximaliseerd. Dit systeem voorkomt verliezen die kunnen ontstaan door schaduw of vuil op een deel van de panelen, waardoor de totale energieproductie aanzienlijk wordt verhoogd.

Kostenbesparing

Met de installatie van dit zonne-energiesysteem kan Koelhuis Dronten aanzienlijk besparen op hun energiekosten. De lagere energierekeningen, in combinatie met subsidies en belastingvoordelen, maken dit project financieel aantrekkelijk.

Milieuvriendelijk

Door over te schakelen op zonne-energie, vermindert Koelhuis Dronten hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en draagt ze bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot. Dit is een belangrijke stap in de richting van een duurzamere bedrijfsvoering en een schonere planeet.

 

 

Amanda van Wamel