Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Brivec zet grote stappen naar een duurzamere toekomst

maart 26th, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Brivec, een vastgoedbedrijf dat meerdere bedrijfspanden beheert, heeft besloten om een groenere weg in te slaan. In een ambitieuze zet om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan de energietransitie, hebben ze zonne-energie omarmd als een duurzame oplossing voor hun energiebehoeften. Voor het pand in Meppel hebben ze maar liefst 187 Jinko Tiger zonnepanelen van 460 wp laten installeren.

Zonnepanelen op drie bedrijfspanden
Het project omvatte de installatie van zonnepanelen op drie bedrijfspanden van Brivec. Een van deze panden, gelegen in Meppel, werd een showcase voor de duurzame inspanningen van het vastgoedbedrijf. In totaal werden er 187 hoogwaardige zonnepanelen met een vermogen van 460 wp geïnstalleerd op dit pand, dankzij de samenwerking met Duurzaam Inzicht, een betrouwbare partner van Beter Duurzaam.


Positieve impact op milieu en lokale gemeenschap
​
De installatie van deze zonnepanelen markeert niet alleen een belangrijke stap voor Brivec op weg naar duurzaamheid, maar heeft ook tastbare voordelen voor het milieu en de lokale gemeenschap. Door groene energie op te wekken, vermindert Brivec haar afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, wat resulteert in lagere CO2-uitstoot en een verminderde ecologische impact.

Langdurige voordelen
De zonnepanelen zullen niet alleen de operationele kosten van het bedrijfspand in Meppel verlagen, maar ook op de lange termijn een aanzienlijke bijdrage leveren aan de vermindering van de energiekosten voor alle betrokken panden. Dit draagt niet alleen bij aan de financiële gezondheid van Brivec, maar toont ook aan dat duurzaamheid en winstgevendheid hand in hand kunnen gaan.

 

Maurits Zuidijk