Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Zonnepanelen de Meern - Bakkerij Verkerk

juli 31st, 2018 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Bakkerij Verkerk bakt duurzame broodjes

Bij bakkerij Verkerk in de Meer hebben wij onlangs een speciaal project met asbestsanering en zonnepanelen afgerond. Het dak van de bakkerij bestond voor een groot gedeelte uit asbest wat is verwijderd en vervangen voor een geïsoleerd sandwichpanelen dak. De gepassioneerde bakker heeft het hart op de duurzame plaats zitten en is voornemens om zijn winkels te gaan bevoorraden gebruikmakend van elektrische voertuigen. Hierdoor pasten zonnepanelen perfect in de visie van deze duurzame ondernemer.

Zonnepanelen op carport

Juist vanwege de toekomstplannen om bevoorrading van winkels met auto's op groene stroom te laten plaatsvinden moest er creatief nagedacht worden. Een carport leek in eerste instantie een prima oplossing om zonnepanelen op te plaatsen, echter bij navraag bleek dat de vergunning niet de hoeveelheid ruimte bood dan waar op gehoopt werd. Hierdoor is de grootte van de carport met zonnepanelen precies afgestemd om de bestaande vergunning. Hierdoor is een langdurige en kostbare vergunningsprocedure voorkomen.

Projectbegeleiding

Het hele project is een ingrijpende gebeurtenis geweest, waarbij diverse partijen nauwkeurig hun werkzaamheden moesten afstemmen. Van SDE subsidie aanvraag tot aanmeldingen bij het RVO, van asbest inventarisatie rapport tot het aanbrengen van zetwerk rondom het nieuwe dak... al met al een zeer geslaagde samenwerking tussen diverse partijen waar we mee hebben mogen samenwerken.

Zonnestroom

In totaal zijn er 290 zonnepanelen van 300wp geplaatst, welke zijn aangesloten op SolarEdge omvormers en optimizers. DE zonnepanelen op het dak zijn gemonteerd met Zwitsers Tritec montage materiaal en de carports zijn maatwerk geleverd door onze partner Terra Techs. Heb je interesse in zonnepanelen, dakrenovatie, een carport of heb je een ander project? Wij gaan graag de uitdaging samen aan.

 

 

Maurits Zuidijk