Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Apeldoorn - Familie Beuting

mei 17th, 2024 | 1 min read

By Amanda van Wamel

"In december zijn we vanuit we onze vorige woning verhuisd naar deze levensloopbestendige woning. We wilden ons nieuwe huis graag verduurzamen en zo kwamen we via onze aannemer in contact met een installateur die een hybride warmtepomp heeft geplaatst. Het idee was om deze warmtepomp op zonne-energie te laten draaien. Daarom schreven we ons in voor de collectieve inkoop van zonnepanelen bij Vereniging Eigen Huis. Dat zou zo’n 15% voordeliger zijn dan de gemiddelde marktprijzen en dat sprak ons wel aan. 

Dat verliep in eerste instantie nogal stroef. Ons dak is op het noordoosten georiënteerd en dat zou te ongunstig zijn voor zonnepanelen. Bij onze buren, van wie het dak dezelfde oriëntatie heeft, liggen echter wel gewoon zonnepanelen op het dak. Na wat belletjes heen en weer bleek ons dak toch geschikt voor zonnepanelen en kregen we alsnog een offerte. We werden hiervoor gelinkt aan een aanbieder uit Eindhoven, die ons 14 panelen adviseerde via een schouw op afstand, zonder ons huis te bezoeken. 

In diezelfde periode kwamen we via het Apeldoornse energiecollectief deA ook in contact met Beter Duurzaam. Eric Willemsen is toen bij ons thuis geweest om ons te adviseren en dat was een schot in de roos. Terwijl wij uitgingen van 14 zonnepanelen, wist Eric ons te vertellen dat 12 panelen voor ons energieverbruik voldoende zouden zijn. Dat was op zichzelf al een mooie meevaller, maar het bevestigde voor ons vooral ook dat hij ons niet méér probeerde te verkopen dan wat wij nodig hebben. Daarnaast waren de zonnepanelen ook nog voordeliger dan via Vereniging Eigen Huis. 

Wat we ook erg waarderen, is de manier waarop Eric met ons meedacht. Ondanks dat onze warmtepomp niet door Beter Duurzaam is geleverd, deelde hij wel handige tips met ons, bijvoorbeeld over de vorstbeveiliging. Dat stukje betrokkenheid is iets wat we zeer op prijs stellen. 

Waar we tot slot ook erg tevreden over zijn, zijn de medewerkers die de zonnepanelen hebben geplaatst. Het waren stuk voor stuk vriendelijke jongens die ook nog eens vlot werkten, echte doorpakkers. Dat precies op de dag waarop de zonnepanelen werden geplaatst bekend werd dat de salderingsregeling voorlopig niet wordt afgebouwd, kon onze dag natuurlijk helemáál niet meer stuk. We zijn heel blij met onze panelen en kijken zeer tevreden terug op de manier waarop Beter Duurzaam ons heeft geholpen". 

Amanda van Wamel