Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Voldoet uw bedrijfspand al aan de energielabelplicht?

augustus 26th, 2022 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Vanaf 1 januari 2023 zijn bedrijfspanden conform het Bouwbesluit 2012 verplicht om te beschikken over energielabel A, B of C. Hoewel de datum snel dichterbij komt, blijkt dat eenderde van alle bedrijfspanden in Nederland nog niet aan de criteria voldoet. Moet u hiervoor ook nog maatregelen treffen? Wacht niet tot het te laat is en neem vandaag nog contact op met Beter Duurzaam!

De energielabelplicht van de Rijksoverheid

De Rijksoverheid heeft de energielabelplicht bepaald om de bedrijfspanden in Nederland te verduurzamen. Daarom is het verplicht dat bedrijfspanden vanaf 1 januari 2023 over een groen energielabel beschikken. De boete liegt er niet om: voor wie niet aan de maatregelen voldoet, dreigt sluiting van het bedrijfspand. Meer informatie hierover leest u op de speciale pagina over het energielabel voor kantoren op de site van de RVO.

Geldt de energielabelplicht voor alle bedrijfspanden?

Nee, het groene energielabel is alleen verplicht voor kantoorpanden van 100 m2 en groter. Heeft u dus een kleine boetiek of een ander winkelpand dat niet groter is dan 100 m2? Dan bent u niet verplicht om vóór 1 januari 2023 over een groen energielabel te beschikken.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Voldoet uw bedrijfspand nog niet aan de criteria? Neem dan snel contact op met de specialisten van Beter Duurzaam voor een maatwerk voorstel. Als ISO- en VCA*-gecertificeerd bedrijf helpen wij organisaties conform strenge kwaliteits- en veiligheidsrichtlijnen verduurzamen met topkwaliteit zonnepanelen. Wat dacht u bijvoorbeeld van onze SunPower-zonnepanelen met 40 jaar garantie? Wij helpen u graag!

Maurits Zuidijk