Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Prijswijzigingen per 1 mei door coronapandemie

april 15th, 2021 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Als gevolg van de coronapandemie zijn de prijzen van grondstoffen voor zonnepanelen, montagematerialen en solarkabels het afgelopen jaar fors gestegen. Terwijl de wereldwijde vraag naar deze grondstoffen flink toenam, noodzaakte de coronapandemie fabrikanten om hun productiecapaciteit drastisch te verlagen. We doen er alles aan om de invloed van de hierdoor ontstane prijsstijgingen vanuit onze leveranciers zoveel mogelijk te beperken. Desondanks ontkomen we helaas niet aan een lichte prijsverhoging per 1 mei.

Sterke prijsstijging aluminium, staal, koper en kunststoffen

De aanstaande prijsstijgingen worden met name veroorzaakt doordat grondstoffen als aluminium, staal, koper en kunststoffen sterk in prijs zijn gestegen. De koperprijs is de afgelopen twaalf maanden zelfs met 68% gestegen. Deze prijsontwikkelingen leiden nu helaas onvermijdelijk tot een prijsstijging van deze materialen. Gelukkig kunnen we de prijsverhogingen dankzij eigen productie, beperkte afhankelijkheid van Azië en strategische partnerships wel zoveel mogelijk beperkt houden.

Neem voor meer informatie gerust contact op

Wij hopen op uw begrip voor deze ontwikkelingen. Heeft u naar aanleiding hiervan nog verdere vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Zoals u van ons bent gewend, staan wij graag voor u klaar.

Maurits Zuidijk