Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Prestigieuze EES-award voor Enphase Encharge

juli 28th, 2021 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Met de nieuwe Encharge-opslagbatterij voor zonne-energie heeft Enphase Energy de prestigieuze EES-award gewonnen. De award wordt toegekend aan innovatieve oplossingen die gericht zijn op stationaire en mobiele opslagsystemen voor elektrische energie. Peter van Berkel, General Manager Enphase Energy Europe, kreeg de award op 21 juli overhandigd tijdens een virtueel evenement.

Onder de indruk

De jury was onder de indruk van de unieke, veilige en solide aanpak van Enphase Encharge. De betrouwbaarheid van het systeem is buitengewoon relevant, in bijzonder voor (met name internationale) markten die met instabiele stroomvoorziening en barre weersomstandigheden te maken hebben. Het gebruik van meerdere micro-omvormers zorgt voor meer modulariteit, redundantie en een hogere betrouwbaarheid.

Eenvoudige installatie

Ook de eenvoudige installatie van het systeem maakt indruk. Dankzij individuele units met een lager gewicht, AC-bedrading en een één- of driefasig systeem is Enphase Encharge zeer eenvoudig te installeren. Een andere goede ontwikkeling is de draadloze communicatie met de controle-unit en andere communicatie-interfaces (waaronder de PV-omvormer). Vooral met het oog op de elektriciteitsvoorziening in landelijke gebieden is deze ontwikkeling veelbelovend.

Innovatief en betrouwbaar

Van Berkel is blij met de award: “Deze prijs is een ware erkenning van de industrie dat het Encharge-opslagsysteem voor woningen een innovatief en betrouwbaar product is voor huiseigenaren die energieonafhankelijk willen worden. Het alles-in-één AC-gekoppeld systeem is betrouwbaar, slim, simpel en veilig. Met een totale bruikbare energiecapaciteit van 3,5 of 10,5 kWh en vier ingebouwde net-vormende micro-omvormers kunnen installateurs snel de juiste systeemgrootte bepalen om aan de behoeften van mensen te kunnen voldoen.”

Najaar 2021 op beurzen

De Encharge 3 (3,5 kWh) en Encharge 10 (10,5 kWh) zijn in Duitsland al te bestellen. In september volgt België en kort daarna volgen ook andere Europese landen. In het najaar van 2021 zijn de Encharge-systemen te zien op verschillende Europese vakbeurzen, waaronder Intersolar (München) en Solar Solutions International in Nederland.

Meer informatie over Enphase Encharge

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om zonne-energie op te slaan via Enphase Encharge? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten adviseren u graag!

Maurits Zuidijk