Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Lichtgewicht met grootse prestaties: de nieuwe SunPower Maxeon Air-zonnepanelen

juni 30th, 2021 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Wilt u graag zonnepanelen, maar is uw dak niet sterk genoeg? Dan bieden de nieuwe Maxeon Air-zonnepanelen van SunPower uitkomst. De panelen wegen de helft van conventionele zonnepanelen, waardoor ze perfect geschikt zijn voor daken die beperkt belast kunnen worden. Bovendien leveren de panelen 50% meer vermogen per oppervlak. Een baanbrekende innovatie, die wij graag aan u voorstellen.

Vijf jaar ontwikkeld en getest

Vijf jaren van uitgebreid onderzoek, ontwikkeling en intensieve tests gingen vooraf aan de introductie van de Maxeon Air-panelen. De ruim 3,5 miljard Maxeon-cellen in gebruik op zeven continenten zijn uitgebreid in laboratoria getest en hebben hun kwaliteit in de praktijk bewezen.

Eenvoudige installatie zonder dakboring

Het resultaat mag er zijn! De Maxeon Air-zonnepanelen zijn 50% lichter dan conventionele panelen en hebben geen aluminium frames, glas, rekken, ballast of ankers. Ook de installatie is veel eenvoudiger. De zonnepanelen zijn namelijk voorzien van ijzersterke lijmstroken met lostrekfolie, zodat er niet in uw dak hoeft te worden geboord. Dat scheelt veel tijd en overlast.

Twee keer zo licht, 50% krachtiger

Ondanks hun ultralage gewicht genereren Maxeon Air-zonnepanelen maar liefst 50% meer vermogen dan conventionele zonnepanelen. Dit hebben de panelen te danken aan een hoog paneelrendement van 20,9% en een dekkingsratio van 0,9 op het dak. En dat voor een paneel dat met een dikte van slechts 4 mm nog dunner is dan een potlood!

Bewezen technologie

De nieuwe SunPower Maxeon Air-zonnepanelen zijn weliswaar baanbrekend, maar beschikken wel over bewezen technologie. De celtechnologie van de Maxeon Air-panelen voorziet momenteel al meer dan 600.000 huishoudens, bedrijven en zonen-energiecentrales van stroom! Hun opbrengst bij hoge temperaturen en in gedeeltelijke schaduw is ongeëvenaard. Deze celtechnologie biedt het hoogste rendement en de hoogste betrouwbaarheid van alle zonnecellen met siliconen!

Beschikbaar vanaf begin 2022

De officiële introductie van de Maxeon Air-zonnepanelen vindt volgende maand plaats. Begin 2022 zijn de zonnepanelen beschikbaar. Wilt u graag meer informatie? Bel of mail ons gerust met al uw vragen over zonnepanelen, onze specialisten nemen graag de tijd om u te adviseren!

Maurits Zuidijk