Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Duurzame Baby Carrots met zonnepanelen

december 3rd, 2019 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Wortels en Zonnepanelen

Bij Top Fresh is men volledig gespecialiseerd in handel (internationaal), teelt en verwerking van wortelen. Vanaf maart 2016 is het bedrijf gevestigd op een nieuwe locatie in Kraggenburg. Hier plaatsten wij twaalfhonderdvijftig SunPower zonnepanelen in combinatie met SDE subsidie

Foto 1 blog 3-12-2019

Top Fresh

Eind 2004 startte Peter Matthijsen zijn eigen bedrijf Top Fresh, nadat hij ruim drie jaar bedrijfsleider was geweest bij een wortelverwerkingsbedrijf. Het begon met een paar hectare eigen teelt aan huis met het kantoor in een pand aan de Zwartemeerweg. Nu Tien jaar na de start teelde Top Fresh al ruim 200 hectare wortelen in Noordoostpolder. De meest gevraagde maat gaat direct weg voor consumptie. Top Fresh verwerkt veel wortelen tot snackpeen. De zogeheten Baby Carrots: rauwe worteltjes in ronde of langwerpige vorm gesneden, ‘ready to eat’. Het terrein beslaat drie hectare en het bedrijfspand heeft een oppervlakte van bijna 5.000 vierkante meter. Over de verwerking van wortelen tot snackpeen maakte het programma Food CIA (in de UK bekend onder Food Unwrapped) een aflevering. In deze televisie opname maakt Siem Buis (Directeur bij Top Fresh) op een luchtige wijze duidelijke dat baby carrots niet zo klein van de akker komen.

Foto 2 blog 03-12-2019

Zonnepanelen van hoge kwaliteit

Top Fresh heeft de keuze gemaakt om SunPower zonnepanelen aan te schaffen vanwege de zeer hoge kwaliteit en de 25 jaar garantie van het paneel. Tevens is het risico van dit product lager en zijn de opbrengsten van uw zonnestroom systeem hoger. Een winst voor de eindgebruiker en ons als leverancier. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd op omvormers en optimizers van SolarEdge waardoor de opbrengst van de panelen is te monitoren op paneel niveau en de veiligheid van het systeem beter is gewaarborgd.

Duurzaam ondernemen

Heeft u ook een bedrijf en wilt u net zoals van Top Fresh uit Kraggenburg duurzaam ondernemen en geld besparen? Lees hier de mogelijkheden van SDE subsidie  voor uw onderneming. Heeft u vragen of wilt u ook een aanbieding van ons ontvangen?  Neem dan contact met ons op, middels onderstaande animatie stellen we ons graag aan u voor.

 

 

Maurits Zuidijk