Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Dringend tekort aan publieke laadpalen dreigt

januari 19th, 2023 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Met de stijgende populariteit van elektrisch rijden neemt ook de druk op het openbare laadnetwerk toe. Organisaties als de RAI en TLN luiden de noodklok vanwege een dreigend tekort aan publieke laadpalen.

Niet berekend op meer en zwaarder gebruik

De sterke toename van elektrische auto’s en vrachtwagens zorgt voor een zware belasting van de huidige laadinfrastructuur. Niet alleen de hoeveelheid openbare laadpalen schiet tekort, ook het energienetwerk is niet voldoende berekend op zwaarder gebruik. Met name de verwachte stijging van het aantal elektrische vrachtwagens (dankzij emissievrije zones in steden) kan grote problemen opleveren.

Ervaar het gemak van een eigen laadpaal

Rijdt u ook elektrisch en wilt u niet afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van openbare laadpalen? Dan is een eigen laadpaal thuis iets voor u! Hiermee bespaart u niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. Bij Beter Duurzaam bent u aan een vertrouwd adres voor een eigen laadpaal. Bovendien kunt u de stroom voor uw laadpaal met behulp van zonnepanelen ook zelf duurzaam opwekken.

Ontdek welke oplossing perfect bij u past

Voor een laadpaal thuis bestaan verschillende oplossingen. Bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn en welke oplossing perfect bij u past? De specialisten van Beter Duurzaam denken graag met u mee. Neem voor deskundig advies op maat contact met ons op!

Maurits Zuidijk