Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Bijna miljard euro extra voor verduurzamen woning

augustus 1st, 2023 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Om lage en middeninkomens te helpen bij het verduurzamen van hun woning trekt het kabinet nog eens 900 miljoen euro uit. Een renteloze lening maakt het aanzienlijk interessanter om te investeren in maatregelen zoals bijvoorbeeld een warmtepomp.

Steeds meer woningen verduurzaamd

Steeds meer mensen verlagen hun energierekening door hun woning te verduurzamen. Dat is één van de conclusies uit de voortgangsrapportage Versnelling verduurzaming gebouwde omgeving (PVGO). Vorig jaar daalde het aardgasverbruik in woningen bijvoorbeeld met circa 15 procent. Dat is onder meer de verdienste van zo’n 100.000 geplaatste warmtepompen. Ook verdubbelde het aantal subsidieaanvragen en kregen ruim 200.000 woningen een gunstiger energielabel.

Financiering via Warmtefonds aantrekkelijker

Tot en met 2030 investeert het kabinet 13 miljard euro in verduurzamingsmaatregelen. Ook de financiering via het Warmtefonds wordt voor veel mensen aantrekkelijker. Middeninkomens met een verzamelinkomen tot 60.000 euro kunnen vanaf nu rentevrij lenen. Woningeigenaren die geen lening kunnen krijgen, kunnen via het Warmtefonds vanaf nu tot 10.000 euro financiering krijgen.

Zorgeloos verduurzamen met Beter Duurzaam

Ben je benieuwd welke mogelijkheden deze maatregelen voor jou bieden? De ervaren specialisten van Beter Duurzaam denken graag met je mee. Neem contact met ons op voor maatwerk advies om jouw woning zorgeloos en naar volle tevredenheid te verduurzamen en zo je energierekening te verlagen.

Maurits Zuidijk