Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Beter Duurzaam voorziet Hanos-locaties van zonnepanelen

januari 27th, 2023 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Internationale horecagroothandel Hanos zet een grote stap in het verduurzamen van haar locaties. Op verschillende Hanos-vestigingen, verspreid door heel Nederland, worden zonnepanelen geplaatst. De specialisten van Beter Duurzaam verzorgen de plaatsing van de zonnepanelen, die samen goed zijn voor 20 MWp aan vermogen.

Ambacht en gastronomie

Sinds de opening van de allereerste Hanos-groothandel in Apeldoorn (1975) is Hanos uitgegroeid tot één van de bekendste groothandels met in totaal twintig vestigingen in Nederland en België. Naast een volledig assortiment met horecabenodigdheden wil Hanos ook culinaire inspiratie en kennis delen. Ambacht en gastronomie worden bij Hanos dan ook met hoofdletters geschreven.

Bewuste keuze voor kwaliteit en veiligheid

Ook duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt bij Hanos. De komst van vele duizenden zonnepanelen is daar een prachtig voorbeeld van. Voor deze installatie kiest Hanos bewust voor kwaliteit en veiligheid. Beter Duurzaam is als specialist in zonnepanelen zowel VCA*- en ISO- als Veiligheidsladder-gecertificeerd. Ook uit alle gebruikte materialen blijkt de bewuste keuze van Hanos voor topkwaliteit en maximale veiligheid. Zo wordt bij de installatie van de zonnepanelen bijvoorbeeld gebruikgemaakt van:

• Montagemateriaal van Van der Valk Solar
• Omvormers van SolarEdge
• Overspanningsbeveiliging van Weidmüller
• PV-shelters van Trayco

Sterke samenwerking tussen lokale specialisten

Met de plaatsing van de zonnepanelen ontstaat ook een sterke samenwerking tussen drie lokale partijen uit Apeldoorn en omgeving. Naast Beter Duurzaam is ook Hamer Installatietechniek bij de verduurzaming van het Hanos-filiaal in Maastricht betrokken: Hamer levert en installeert de onderverdeelkasten voor de zonnepanelen.

Primeur voor Maastricht en Delft

In de loop van maart 2023 gaat het project van start. Dan wordt de Hanos-vestiging in Maastricht voorzien van 5.460 zonnepanelen. Na deze vestiging vervolgt het traject op de locatie in Delft, waarna gedurende de komende jaren ook de overige vestigingen van Hanos worden verduurzaamd met zonnepanelen. Samen zijn alle zonnepanelen goed voor maar liefst 20.000.000 Watt aan vermogen, oftewel 20 MWp.

Maurits Zuidijk