Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Apeldoorn wil uitrol zonnepanelen versnellen

december 4th, 2023 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

De gemeente Apeldoorn wil de uitrol van zonnepanelen versnellen. Daarvoor heeft de gemeente een nieuwe strategie gepresenteerd.

Aanleg van zonnepanelen stimuleren

In de strategie is een actieplan opgenomen waarin de gemeente toelicht hoe ze de uitrol van zonnepanelen wil versnellen. Daarbij wil de gemeente zowel bewoners als bedrijven en instellingen actief betrekken. In het actieplan staat dat de gemeente Apeldoorn de aanleg van zonnepanelen wil stimuleren op plekken waar deze het minst voor overlast zorgen. Daarbij denkt de gemeente specifiek aan daken, gevels en andere plekken in de bebouwde omgeving.

Zonne-energie in de stad nog belangrijker

In het actieplan benadrukt de gemeente ook het belang van zonne-energie op daken in de stad. De nieuwe landelijke regels voor zonneparken in het buitengebied zorgen namelijk voor nog meer nadruk op de daken binnen de stad. Dat die urgentie hoog is, blijkt wel uit het feit dat er zelfs nog een tekort aan duurzame energie is wanneer alle geschikte daken binnen de stad vol zouden liggen met zonnepanelen. Apeldoorn is daarom nog in gesprek over de aanleg van eventuele zonnevelden in het buitengebied.

Beter Duurzaam, specialist voor zonnepanelen in Apeldoorn

Woon je in Apeldoorn en ben je benieuwd welk potentieel jouw dak biedt voor zonnepanelen? Dan is Beter Duurzaam dichtbij - figuurlijk, maar ook letterlijk! Als van oorsprong Apeldoornse specialist in zonnepanelen adviseren we je graag. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak met onze specialist. We helpen je graag.

Maurits Zuidijk