Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Laadpalen verplicht vanaf 2025

augustus 6th, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Vanaf 2025 zijn laadpalen verplicht bij alle gebouwen die niet bedoeld zijn om in te wonen. Let wel op, voor bestaande bouw  is dit alleen verplicht als er meer dan 20 parkeerplekken aanwezig zijn. Wil je hier alles over weten? Lees dan dit artikel rustig door.

Laadpalen, je hebt ze in verschillende uitvoeringen en merken. De laatste jaren nemen deze palen een steeds prominentere plek in beslag. Ook op bedrijfsterreinen zijn laadpalen zeker geen uitzondering meer. De overheid heeft bepaald dat in 2025 alle bedrijfsterreinen met 20 parkeervlakken of meer minimaal één oplaadpunt moet bevatten. Uiteraard mogen er ook meer laadpalen worden geïnstalleerd.

20 parkeerplekken of meer? Dan minimaal één laadpaal!

Laat je een nieuw pand bouwen met meer dan 10 eigen parkeerplaatsen op hetzelfde terrein? Er moet dan minimaal 1 laadpaal worden geïnstalleerd. 1 op de 5 parkeerplaatsen moet dan ook een aansluiting hebben voor een laadpaal.

Wanneer je je bedrijfspand laat verbouwen of renoveren en je beschikt over 10+ parkeerplekken, dan moet je minimaal 1 laadpaal plaatsen. Let wel op, dit hoeft alleen als minimaal 25% van de buitenkant van het pand wordt verbouwd. Ook is een laadpaal niet verplicht als de kosten van deze laadpaal meer dan 7% van de verbouwingskosten zijn.

Eisen

Er zijn twee eisen voor deze laadpalen namelijk:

  1. contactdozen of stekkers zijn van het type 2
  2. meetapparatuur voor het oplaadgebruik is beveiligd om de privacy van de gebruikers te beschermen

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf, neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op locatie.  

 

 

 

Maurits Zuidijk