Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

ISDE subsidie wijzigingen 2024

februari 6th, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Misschien heb je wel eens gehoord van de ISDE-subsidie, maar wat betekent het eigenlijk? En hoe kan het jou helpen?

De ISDE, wat staat voor Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, is een regeling van de overheid om mensen aan te moedigen om duurzame energie te gebruiken en energie te besparen. Dit betekent dat de overheid geld geeft aan mensen die bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen, biomassaketels of pelletkachels willen kopen.

Maar waarom zou je hier gebruik van willen maken? Nou, ten eerste helpt het het milieu. Door gebruik te maken van duurzame energiebronnen zoals zonlicht of biomassa, verminder je de uitstoot van schadelijke stoffen die bijdragen aan klimaatverandering. Dat is goed nieuws voor de planeet!

Maar er zijn ook voordelen voor jou als consument. Met de ISDE-subsidie kun je namelijk geld besparen op de aanschaf van deze duurzame energie-installaties. Dat betekent dat je minder hoeft te betalen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp. Op de lange termijn kan dit zelfs helpen om je energierekening te verlagen, omdat je minder afhankelijk bent van fossiele brandstoffen.

Maar hoe werkt het precies? Nou, als je besluit om bijvoorbeeld zonnepanelen te kopen en je komt in aanmerking voor de ISDE-subsidie, dan kun je een deel van de kosten terugkrijgen van de overheid. Je moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen en je moet de subsidie aanvragen voordat je de installatie koopt.

Klinkt goed, toch? Maar voordat je meteen naar de winkel rent, is het belangrijk om wat onderzoek te doen. Niet alle duurzame energie-installaties komen namelijk in aanmerking voor de subsidie, en de hoogte van de subsidie kan ook verschillen per type installatie. Het is dus slim om eerst even te kijken welke optie het beste bij jou past en of je in aanmerking komt voor de subsidie. Onze adviseurs staan altijd klaar voor je vragen. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen. 

Al met al kan de ISDE-subsidie een goede manier zijn om duurzame energie betaalbaarder te maken en zo ons milieu te helpen. Dus waar wacht je nog op? Ga op onderzoek uit en kijk of de ISDE-subsidie ook iets voor jou is! 

Maurits Zuidijk